A Phytotherapy Research című lapban megjelent tanulmány szerint a kurkuma hatóanyaga, a kurkumin, antidepresszáns hatású. Nem ez az első tanulmány, amely arra utal, hogy a kurkuma szerepet játszhat a hangulatunk javításában, de ez az első randomizált, kontrollált klinikai vizsgálat a maga nemében.

A kutatók a kurkumin hatását hasonlították össze az egyik legnépszerűbb gyógyszer, a Prozac (fluoxetin) hatásával. Alkalmazták mindkettőt együtt, és külön-külön is, 60, súlyos depresszióval (MDD) diagnosztizált beteg esetében.

Öngyilkos mellékhatások nélkül

A kurkuma úgy bizonyult hatékonynak a depresszió kezelésében, hogy közben nem okozott öngyilkossági gondolatokat, vagy egyéb pszichés zavarokat, amelyek a Prozac jól dokumentált és ijesztő mellékhatásai. Ha kurkumát eszik valaki, nem érzi majd azt, hogy a villamos alá kell rúgnia a mellette álló idős hölgyet, vagy le kell szúrni a NAV ellenőrt aki a könyvelését akarja átnézni.

További potenciális előnyei a kurkumának

A kurkuma ígéretesnek tűnik számos egyéb egészség megőrzési területen. Egyes kutatások szerint jelentősen képes javítani különféle gyulladásos állapotokon, cukorbetegségen, támogatja a fogyást, és csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát. Több helyen használták külsőleg sebgyógyításra, pattanások kezelésére, és mint természetes fájdalomcsillapító.

Amennyiben kedveli az ízét, számos ételbe belekeverhető, de vannak magas kurkuma tartalmú kapszulák is a piacon azoknak, akik terápiás mennyiségben kívánják fogyasztani.

Forrás: www.naturhirek.hu

KURKUMÁT KERESEL ITT MEGTALÁLOD >>>