Nem vagyunk egyformák, így a testünk sem! Ezért mindenkinek másra van szüksége ahhoz, hogy a teste ideálisan működjön.
Ez magába foglalja a mozgást, táplálkozást, pihenést és minden egyebet, ami a számára helyes életmód kialakításához szükséges.

Ha megfigyeljük az embereket, egyszerűen csoportosíthatóak testtípus szerint.

Férfiaknál a túlsúly jellemzően vagy kiálló has formájában, vagy megereszkedett has és általános elhízás formájában jelenik meg.
A hölgyeknél egyik jellemző forma lehet a test alsó részén jelentkező felesleg. Csípőre, fenékre és combra rakódva a túlsúly. A másik női típusnál a has, karok, és a test középső része elhízott. Aztán vannak azok az emberek, akik szinte egész testükön felesleges zsírpárnákat hordanak.

Természetesen ezek mellett számos egyéb jellemzője lehet egy testtípusnak.

Például nyugtalan és éber alvás, ingadozó energiaszint, stresszes túlzásba vitt gondolkodás, fáradékonyság és még hosszasan sorolhatnánk. A problémák közös forrása és igazi oka a test hormonháztartásának felborulása. Ezt sokszor hallhatjuk, ugyanakkor ezen problémákat mindössze tüneti kezelésekkel igyekszenek orvosolni.
Ilyen-olyan gyógyszerek, hormontabletták, csodaszerek, mágneses, elektromos eszközök, testet rázó és gyötrő gépek mind ott vannak a javasolt megoldások listáján.
Pedig az első lépés a testtípus beazonosítása lenne. Ezt követően tisztán látszik, hogy milyen belső testi folyamatok nem működnek optimálisan.

A cél a megfelelő testi működés helyreállítása, és a test számára tényleg megfelelő és rá jellemző életmód kialakítása. Újra el kell indítani a hormonrendszereket, vagy a túlzott működést kell a megfelelő szintre hozni.

3 alapvető probléma lehetséges:

  1. A hormontermelő mirigyek nem képesek előállítani a hormonokat.
  2. A hormont fogadó szervek nem érzékelik a hormonokat, azok nem jutnak el hozzájuk.
  3. A szervek nem küldenek megfelelő visszajelzést a mirigyeknek, hogy a feladatot végrehajtották, így a hormontermelés folyamatosan és őrült módon zajlik.

A test szerkezetileg nagyon bonyolult, működését tekintve nagyon egyszerű. Az egész a kommunikáción alapul.
Egy mirigy elküld egy hormont, ami utasítás a szerv számára. A szerv fogadja azt, végrehajtja az utasítást, majd visszajelez, hogy végrehajtva.

Meg kell állapítani, hogy melyik kommunikációs folyamat nem működik megfelelően, azt kell helyreállítani és a test rendbe hozza magát. Azt, hogy melyik folyamatról van szó, a testtípus beazonosítása teszi lehetővé. Ezután lehet a valódi okokat kezelni!

Ne törődjön bele a nem megfelelő testi állapotba!

Tudja meg, hogy melyik típusba tartozik!
Tudja meg, hogy mit kell tennie az ideális test eléréséért!

Jelentkezzen egy ingyenes konzultációra most, hogy segíthessünk Önnek!