A testi stressz egy kellemetlen, vagy fenyegető mentális, fizikai helyzetre adott, összehúzódással, szorítással, izomfeszültséggel járó fizikai reakció. Ez egy normális védekezés a stressz ellen.
Amikor a stressz elmúlik, akkor ennek a feszült testi állapotnak szépen ki kellene lazulni, újra kellően rugalmas alapállapotot kellene elérnünk.

A mindennapok tele vannak stresszes helyzetekkel. Vannak olyanok, amikről magunk is tudjuk, hogy stressz és vannak olyanok, amikről nem is gondolnánk. Egy baleset nyilván valóan stressz. Ha a munkahelyünkön nem jól bánnak velünk, az is. Amikor aggódunk egy szerettünkért szintén jól felismerhető stressz.
Nem mindenkinek nyilván való, de a hosszú ülőmunka, a számítógép folyamatos figyelése, az erőteljes mozgás is ezek közé tartozik.
Egy egészséges test nagyon gyorsan „kienged”, „elfelejti” és nem tárolja ezeket az összehúzódott, szorító, izom és testi feszültséggel teli állapotokat.

A Testszerviz iránt érdeklődők egyre nagyobb része arról számol be, hogy egy állandósult stresszes érzés alakult ki bennük, megy a mókuskerék szerű gondolkodás, feszültség van a hátban, ízületekben, sokszor indok nélkül aggódnak, összeszorul a gyomruk.
Ez a jelenség társadalmi méreteket ölt. A testben felhalmozódott stressz, illetve annak lenyomata állandósult védekezést eredményez.
A mellékvese szünet nélkül stressz elleni hormonokat kezd termelni, nem tud leállni és stresszes állapotot tart fent.

Márpedig a stressz az életben elkerülhetetlen. Ugyanakkor nem jó vele együtt élni. Meg kell szüntetni a krónikus stresszes testi állapotot, mert e nélkül soha nem lesz a test egészséges. A nem egészséges test pedig nem tud lefogyni.

Tudja meg Ön is, hogyan lehet a stresszt kivezetni a szervezetből! Ismerje meg, hogyan lehet a stressz testre gyakorolt hatását megszüntetni!