spirulina_superfood

Miért szerepel egyszerre a címben
a vérszegénység és a Spirulina? 

 

A cikkből megtudja 🙂

A vérszegénység egy olyan hiánybetegség, aminek hatása van a test minden más szervére, emiatt fontos kezelni annak ellenére, hogy mint alapbetegség nem okoz elviselhetetlen tüneteket. A mindennapos fáradtságérzet, az általános gyengeségérzet a test egészét illetően már jó támpont akkor is, ha valaki nem ellenőrizteti laborban a vérének hemoglobin szintjét. Amikor már a bőr kezd fakó sárgássá válni, akkora már veszélyes szinten van a vér állapota.

vér_normal_anaemia

A vér oxigént szállít a test minden sejtjéhez. A vérben oxigén megkötéséért, tulajdonképpen a vörösvérsejtek felületén lévő fehérje, a hemoglobin a felelős. Ha ezek száma lecsökken, vérszegénységről, orvosi nevén anaemiáról beszélünk.

Orvosi kezelés

Ha valaki orvoshoz fordul ezzel a panasszal, jellemzően szervetlen vaskészítményeket, jobb esetben folsavat és B-12 vitamint írnak fel neki és megnyugtatják, hogy ettől majd fél év alatt várhat eredményt. Ez általában nem valósul meg, mivel a leggyakrabban felírt vas-szulfát tabletták által okozott emésztési zavarok megnehezítik a többi összetevő felszívódását.

Nagyanyáink szerint

Ha valaki a népi gyógymódokat részesíti előnyben, a legeszementebb megoldásokat fogja találni, amik a fenti orvosi módszer hatékonyságát sem érik el. Le sem merem írni ide őket, mert még valaki kipróbálja.

Spirulina

spirulina_mikroszkóp

A spirulina az egyetlen általam ismert, és több anémiás betegen eredményesen alkalmazott vérképjavító étel. Korábban írtam erről egy könyvet, ami részletesen bemutatja ezt a különleges táplálékot.

Mindössze 10 gramm spirulina elég naponta, hogy fedezze a szükséges B-12-vitamin ötszörösét, a napi A-vitamin igény négyszeresét, és a vasbevitel 80 százalékát.

Valamennyi folsav is van benne, de az nem elég egy vérszegény ember kezelésére. Viszont némi folsavval kiegészítve hetek alatt látványos eredményt lehet elérni vele.

A napi 10 grammot kell megenni. A legjobb a tiszta spirulina port vízben feloldani és meginni. Aki idegenkedik az ízétől, annak ajánlom a Vitaking által gyártott organikus spirulina tablettát, amit úgy sikerült tablettába sajtolniuk, hogy nem tartalmaz az algán kívül semmi egyebet.

Napi 2-3 grammal érdemes elkezdeni a fogyasztását és egy hét alatt lépésenként feltornázni a 10 grammig.

Gyors eredményt várjon tőle.

Spirulina

Segítünk az indulásban!

Forrás: Demecs István (www. naturhirek.hu)