Ha valakinek magas a vérnyomása, akkor ugyan kezelhetjük csak magát a vérnyomást, de valójában a probléma nincs megoldva. Érdemes foglalkozni az erek állapotával, hogy elbírja a terhelést, magával a vérrel és persze a szívvel is.
A jó hír az, hogy létezik 4 olyan tápanyag, ami kiválóan alkalmas ezekre a feladatokra.

A fokhagyma

Az egyik ebből a fokhagyma, ez ugyanis képes a vér minőségén javítani. Magas vérnyomással küzdök csak ennek az egy növénynek a folyamatos fogyasztásával képesek lehetnek 10 ponttal csökkenteni a vérnyomást. A szervezetünk az erek tágulásával képes szabályozni a vérnyomást. Ha ezek töredezettek és rugalmatlanok… gondolom sejted mire akarok utalni. A foghagyma javíthatja az érfalak rugalmasságát, ami így még jobban bírja a magas vérnyomás okozta terhelést.

L-karnitin

A vizsgálatok alapján az L-karnitinnek is hasonló hatásai vannak. Ez az aminosav nem csak a vérnyomást csökkentheti, de jó hatással van a vérben található zsírok szintjére. Így nem rakódik le annyira az artériába és nem zárja el annak áramlását. Plusz tulajdonsága hogy segíti az izomszövetek energia ellátását márpedig a szív egy jó nagy izom.

sziv_taplalekai

Omega-3

Az omega-3 zsírsavak nagy mennyiségben fogyasztva javíthatják a vér állagát. Igazából ezek „természetes vérhígítók”. Olyannyira jól működnek, hogy ha vérhígítót szedsz, és mellette akarsz omega-3-at is szedni érdemes kikérni az orvosod tanácsát, mert lehet, hogy módosítani kell a gyógyszer adagolásán. De legalább arra figyelj, hogy két külön napszakban használd a kettőt. Ha esetleg nem ennél halat heti 3-4 lakalommal, akkor érdemes lehet alternatív megoldást keresned ennek bevitelére, és hidd el, érezi fogod ennek az előnyét!

Q10 koenzim

Az utolsó hatóanyag, amiről most írok az a Q10 koenzim, ami a szív izmait sejtszintűen támogathatja.
A szervezetünk képes előállítani ezt az anyagot, de – ahogy általában lenni szokott –  korunk előre haladtával ez csökken. Általában 20-25 éves korunkra érjük el a termelési maximumot, majd ez fokozatosan csökken és 50 évesen már csak a szükséges szint töredékét állítjuk elő. Mivel a sejtek belsejében fejti ki hatását bárhol hasznos lehet. Több kutatás is rámutatott arra, hogy a szívizom kifejezetten igényli ezt a tápanyagot és ennek szedése előnyös hatással van rá.

Szerezd be ezeket a szív és érrendszert segítő tápanyagokat. Használd multivitaminjaid mellé, vagy keresd azt a multivitamint, amiben már eredetileg is benne van.

 

Az itt leírtak csak információ adás céljából születtek. Nem állíthatjuk, hogy az itt szereplő hatóanyagok gyógyhatással rendelkeznének. Kérünk téged, hogy vitaminok, ásványi anyagok vagy gyógynövények szedése előtt mindig konzultálj orvosoddal, főleg ha gyógyszereket is szedsz.

forrás:
vitaminkiraly.hu