Számos hatékonynak mondott csoda fogyókúra kering a sajtó és az internet világában.

Pár hét alatt a pocakos fickó nagyra nőtt izmokat és kockás hasat ér el.
A megereszkedett hölgy rövid idő alatt karcsú, feszes és modell alkatú lesz. Pár szem bogyó, pár korty csodaital és az eredmény fantasztikus.


Vagy különféle diéták, melyekre esküsznek emberek, és tényleg van is eredmény. Ugyan átmeneti és jönnek vissza a kilók hamarosan.

Úgy tűnik, hogy a fogyókúrapiac képes új és új fantasztikumokat kitalálni és újra eladni a próbálkozók millióinak. Hatalmas üzlet ez persze. Nem baj, hogy az előző nem működött igazán, majd ez a legújabb biztosan fog. És ha nem, van még pár remek ötlet.
Egy egész éltre ügyfelet lehet ebből csinálni, mert az, aki fogyni akar, mindent megtesz a csinosabb alakért. Évek, évtizedek alatt százezreket, milliókat lehet elkölteni a fogyás reményében.

Miért nem működnek valójában ezek a dolgok?

A túlsúly mindössze egy tünet. Egy folyamat eredménye, mely jóval korábban indult, mint maga a súlynövekedés.

Hasonló példa az is, hogy a magas vérnyomás sem estéről reggelre alakul ki, hanem egy folyamat eredménye. A test állapota már eléggé leromlott, amikor érzékelhető tünetet produkál egy probléma.

Az alapvető ok a test belső egyensúlyának megváltozása, felborulása. A test dinamikus egyensúlyra törekszik. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan igyekszik a megfelelő egyensúlyt tartani és rögtön visszaállítani, ha az felbomlik. Egy darabig nagyon jól sikerül is, ugyanakkor, ha folyamatosan az egyensúlyért küzd, egy idő után nem tudja visszaállítani azt, elfárad.

A túlsúly alapvető oka, hogy a test zsírégető mechanizmusa elromlik, ezzel együtt az anyagcsere lelassul.

Tehát a probléma nem a túlsúly, hajhullás, ernyedt bőr, energiaszegénység, fáradékonyság. Ezek mind egy korábbi folyamat láthatóvá és érzékelhetővé vált tünetei. A test jelzi, hogy itt valami nincs rendben és segítségre van szüksége.

Ez leggyakrabban hormonális okokra vezethető vissza. És nem az a megoldás, hogy ezt gyógyszerekkel szabályozzuk, hanem az, hogy megkeressük azt, hogy miért nem optimális a hormontermelő egység működése és azt állítjuk helyre.

A fentebbiekből látszik, hogy a fogyókúrák nem a valódi okot célozzák meg, hanem a tüneteket. Nem foglalkozik azzal, ami leromlott, nem kezeli azt.
Ez ahhoz hasonló, mint amikor egy magas vérnyomást (tünet) kezelnek, de a kiváltó ok soha nem szűnik meg. Állandóan szedni kell a gyógyszert.

A helyes cél az lenne, ha az okot keresnénk meg, azt szüntetnénk meg és a magas vérnyomás tünet eltűnne. Örökre! Ez egy alapvető és logikus lépés lenne.

A Testszerviznél mi arra törekszünk, hogy segítsünk a testnek visszaállni a helyes működésre. Támogatjuk a test önszabályozó mechanizmusát. És csodák történnek nap, mint nap!
És e csodák „mellékterméke”, hogy ügyfeleink leadják a test számára felesleges kilókat. Ez melléktermék ugyan, de egyetlen ügyfelünknek sem volt mellékes!

Tudja meg, hogy mit kell tennie a teste helyreállításához! Jelentkezzen, hogy segíthessünk!
Itt az ideje, hogy szervizelje magát! Jelentkezzen egy ingyenes tanácsadásra!