hízás

Az elmúlt 2 év és 1200 ügyfél után egy megfigyelést szeretnék megosztani.

Hangsúlyozom, hogy nem tudományos kísérletről van szó, nem laboratóriumi vizsgálatokról, pusztán a személyes megfigyelésem eredményéről. 800 eset összegzése és kiértékelése elég nagy szám ahhoz, hogy állítsunk valamit, ami úgy működött, ahogy.

Ügyfeleink jelentős része korábban kipróbált sok különféle fogyókúrát, csodaszert, tudományosan megalapozott étkezési módszert. Az volt a stabil adatuk, hogy a kalóriákon múlnak a dolgok, és alacsony kalóriabevitel esetén a fogyás garantáltan jönni fog.

Sok esetben jött is, ugyanakkor azt tapasztalták, hogy a fogyás jellemzően az izomtömeg rovására ment végbe. Bő lett a bőrük, nem ritkán lötyögött, és a zsír alapvetően megmaradt. Tehát nem onnan fogytak, ahonnan kellett volna.

A legmagasabb kalória értéke a zsíroknak van, így a kalória számolgatás egyik áldozata is ez. Pedig erre komoly szüksége van a szervezetnek. Nem korlátlan mennyiségben, ugyanakkor rendes adagra. Pl. napi 3-4 evőkanál olíva olaj, de belefér a zsírosabb hús, a vaj, a sajtok, kolbász, szalonna ésszerű mennyiségben.

A zsír a szervezet számára nélkülözhetetlen és van egy különlegessége:
A szervezet a zsírokból nem állít elő zsírt, szóval nem attól fogunk meghízni.

Persze mindenkit óva intek attól, hogy kanállal egye a kacsazsírt, de nyugodtan része lehet a mindennapi táplálkozásnak.

Ügyfeleink nem számolgatnak kalóriát, nem veszik ki a zsírt tartalmazó dolgokat az étrendjükből, és mégis jelentős változások mennek végbe a testükben.
Nem találtam összefüggést a kalóriaszámolgatás és a fogyás között 800 embernél. Nem attól fogytak, hogy kalóriát számolgattak (a programunkban ilyen nincs is), hanem a testük elkezdett a dinamikus egyensúly irányába visszamozdulni, amikor végre azt kapta, amire szüksége van.
A testet nem szabad éheztetni! Az éhezésre rögtön zsírraktározással válaszol, ha bármennyi tápanyagot is kap.
A testet táplálni kell. Nem kínozni. A kínzás, alacsony tápanyag bevitel elhízáshoz fog vezetni.

Ne csináld!
Add a testednek azt, amire és amennyire szüksége van!

Forrás: testszerviz.hu