A testünkhöz nem kaptunk használati útmutatót soha. Persze az autónkhoz, gépekhez, a legegyszerűbb eszközökhöz is mellékelnek hosszú leírásokat.
Így kell kezelni, úgy kell karbantartani, ezt tegye vele, ezt ne tegye.
Például Amerikában ráírják még azt is a mikrohullámú sütőre, hogy ne tegyen bele macskát, mert nem lesz neki jó. (Eleve ki az, aki macskát rak bele…)

A testünkkel kapcsolatosan rengeteg összefüggéstelen, önmagában értelmezhetetlen adatot találunk szerte a nagyvilágban. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni ezekben.

A jó megfigyelők észrevehetik, hogy alapvetően négyféle testtípust különböztethetünk meg egymástól, alkat, az elhízás helye és egyéb látható mutatók alapján.

Négy nagy csoportot határozhatunk meg. Ezen belül természetesen vannak árnyalatok és igazából nincs két, teljesen egyforma ember, így test sem.

A típusok a következők:

1. Máj típus
Előreálló has, egyébként arányos, sőt hátulról teljesen normális alkat, kemény, feszes, dobszerű hangot ad, ha megpaskoljuk. Ez nem sörhas és nem a sok folyadék beviteltől, nem a sok evéstől van.

2. Petefészek típus
Kizárólag hölgyeknél fordul elő, a combok felső részén, a has alsó részén, csípőn és fenéken felhalmozódott felesleg. A túlzott ösztrogén termelés miatt jön létre és marad fenn. Az ösztrogén szükséges, ugyanakkor túlzott mérték esetén a fentieket okozza.

3. Mellékvese típus
Lelógó has, a belek környékén felhalmozódott zsír, integető „izmok” a felső karon, rossz alvás, stresszelt túlzásba vitt gondolkodás, nem tud leállni az állandóan „pörgő” agy.

4. Pajzsmirigy típus
Általános elhízás a test minden részén, a hidegtűrés hiánya, hideg végtagok, töredezett körmök.

Ezekben a fő csoportokban sokféle árnyalatot lehet megkülönböztetni. Mindenki egy kicsit más. Így mindenkinek személyre szabott „használati útmutatóra” van szüksége.

De mindezek mellett egy nagyon és mindent megelőző oka van a nem ideális test kialakulásának. Ez pedig a sok „szemét”, amit a testünkbe nap, mint nap beletuszkolunk. És a mennyiség…

A gyomor öklömnyi nagyságú. Gondolja végig, hogyan aránylik ehhez a leves, főétel körettel, desszert és folyadék, amit beleerőltetünk.
Ahhoz, hogy a test újra egészséges legyen, megfelelő adatokra van szükség a működéséről. Meg kell tudni, hogy melyik típus az illető és azt is, hogy mivel lehet ezt a típust újra egészségesebbé tenni.

Ezen adatok nélkül reménytelenül keresgélhetünk az adattengerekben és kicsi az esélye, hogy rátalálunk a nekünk megfelelőre.

Tudja meg, hogy melyik típusnak, mire van szüksége!
Tudja meg, hogy Önnek mire van szüksége!

Jelentkezzen egy ingyenes személyes konzultációra!