antioxidáns

Számos kutatás igazolta, hogy a sejteket érő oxidatív stressz, ami a szabadgyökök eredménye, az öregedési folyamatok legfőbb összetevője.

A szabadgyökökkel való együttélés elkerülhetetlen. Amikor eszünk, amikor levegőt veszünk, ki vagyunk téve a levegőben lebegő szabadgyököknek. Amikor aggódunk, illetve stresszelünk vagy csak egyszerűen fokozott fizikai igénybevételnek vagyunk kitéve egy edzés vagy munka során, a sejtek maguk is károsító szabadgyököket termelnek.

Mit okoznak ezek a szabadgyökök?

  • Öregedés – a sérült sejtek felgyorsítják a folyamatot
  • Rák – Számos ráktípus esetében azonosították a szabad gyökök kiváltó hatását, mint például: máj, petefészek, méhnyakrák, tüdő, stb…
  • Cukorbetegség – a sejtek sérült mitokondriuma miatt elmaradó inzulin kiválasztás
  • Gyomor és máj betegségei – a gyomor és a máj sejtjeinek gyulladásán keresztül
  • Érelmeszesedés, az agy és a szív betegségei – az érrendszer sejtjeinek falát károsító hatás miatt
  • Bőrgyulladás vagy ekcéma – dehidratált bőr esetében fokozottan
  • Ízületi gyulladás – a reumás arthritis esetében az immunrendszer egészséges szöveteket is megtámad, nem csak a patogéneket
  • Felső légúti problémák, megfázás, asztma, érelzáródás, stroke, Parkinson-kór, magas vérnyomás, szembetegségek, köszvény, stb…, több mint 70 egyéb ismert betegség amit a szabadgyökök jelenléte okoz vagy fokozhatja azokat.

Az antioxidánsok jelentik a megoldást

A képlet egyszerű: egy szabadgyök szemben egy antioxidánssal. A két molekula semlegesíti egymást.

Az antioxidáns emiatt nem minőségi, hanem mennyiségi kérdés. Nem jó kell belőle, hanem sok. Ne dőljön be a különféle méregdrága “különleges” antioxidáns hatású szernek. Szedjen naponta E-vitamint, C-vitamint és Q10 koenzimet bőségesen. Minden nap, évi 365 napon át. Ez az alap.

Ha ezen felül még tartalmaz az étrendje hatékony mennyiségű színes gyümölcsöt és zöldséget (áfonya, szeder, spenót, spirulina, pirospaprika, bármi ami megfogja a ruhát) az teljessé teszi a védekezést, valamint hosszú és egészséges életűvé a testét.

Forrás: Demecs István természetgyógyász (vitaminkiraly.hu)

Antioxidánsok lelőhelye! Kattintson!