A fogyni vágyók jellemzően elismerik, hogy a mozgás szükséges lenne a kívánt eredmények eléréséhez. Többen arról beszélnek, hogy hiába sportolnak, gyötrik magukat, izzadnak és erőlködnek, nem tudnak jelentős súlyveszésről beszámolni.

Ha igaz az az állítás, hogy a mozgástól fogyni kellene, miért nem működik mindenkinél egyformán?

A testmozgás és testedzés két külön fogalom. Az első arról szól, hogy a test számára kedvező mozgásformával és intenzitással átmozgatjuk, nem erőltetjük meg, nem hajtjuk meg erőteljesen, hanem kellemesen megmozgatjuk. (pl. 1 óra közepes tempójú séta)

A testedzés célja, hogy a test erősebb legyen, alkalmazkodjon a növekvő igénybevételhez, nagyobb izmokat növesszen, megnövelje az állóképességet.

A testedzés, sport közben valójában nem történik zsírégetés. Először a májban és izomszövetekben tárolódott cukor ég el, azt követően az izomfehérjék lebontása következik. Az izom lebontása azért fontos, mert a pihenési periódusban a szervezet erősebb izmokat épít a lebontottak helyett.

A mozgás segít abban is, hogy jobb legyen a vérkeringés, jobban aludjunk, gyorsítja az anyagcserét, az izmok vérellátását fokozza, növeli az oxigénfelvételt.

A szervezet zsírt valójában éjszaka éget. A mélyalvási periódusokban történik mindez, így ennek hiányában a zsírégetés nem működik.

Ha éberen alszol, éjszakánként felébredsz, emlékszel az álmodra, akkor nem éred el a mélyalvási periódust, nem megy végbe intenzív zsírégetés.

A test 0-24 órában működik, dolgozik. Éjszaka sem áll le. Kiválaszt, méregtelenít, újra épít szöveteket, regenerálódik, energiával töltődik fel, hogy a nappali üzemmódra alaposan felkészüljön.

Az alvás rendkívül fontos az egészséges test szempontjából. Ha fogyni akarsz, egészséges akarsz lenni, akkor szükséged van napi 7 óra pihentető alvásra.

És szükséged van naponta valamennyi mozgásra.

 

Tudd meg, hogy mit kell tenned a jó alvásért! Tudd meg, hogy milyen mozgásformára és milyen intenzitásúra van szükséged!
Jelentkezz most egy ingyenes konzultációra!

 

A hatékony zsírégetéshez segítséget nyújthatnak még a következő termékek,
kattints a képre!

fogyas-banner