pollen allergia


A szénanáthának (allergia) nevezett problémát a fák és a füvek virágporai hozzák elő és szépen nyomon követhető, hogy az első virágok megjelenésétől, az első hideg napokig hogyan alakul a betegség.

 

Leggyakrabban antihisztaminokat írnak fel a panaszkodóknak, de ezek mellékhatásait nem mindenki szereti. Az aromaterápia, a hagyományos népi orvosságok, és az egészséges immunitás jelenti a természetes utat azoknak, akik a megkönnyebbülés természetes módját keresik.

Hagyományos népi gyógymódok

A szénanátha kezelésére hagyományosan olyan méz fogyasztását javasolták őseink, amit azon a környéken gyűjtöttek a méhek, ahol a beteg él. Ennek azt a magyarázata, hogy a méz kis mennyiségben tartalmazza azt a virágport is, amire az illető immunrendszere reagál. Fontos dolog, hogy az ilyen célra használt méznek szűretlennek kell lennie és nem szabad sugárkezelést kapnia.

A másik javasolt kezelési mód a következő: langyos vízben kell feloldani egy kanál mézet és egy kanál borecetet. Állítólag ez is megelőzi az allergiát.

Homeopátia

A homeopátiás kezelések igen sikeresek az allergiás betegségekben. Mivel azonban az egyének és az allergének igen változatosak, célszerű egy képzett homeopatát felkeresni a konkrét szerek összeállításának érdekében.

Gyógynövények

Míg a homeopátia veszélytelen, csupán azért érdemes tanácsot kérni, hogy hatékony legyen a kezelés, ez nem mondható el a gyógyfüvekről. Mindenképpen egy képzett fitoterapeutát kell kikérdezni, mert számos gyógynövény létezik, aminek alkalmazása figyelmet igényel. Egyik-másik mérgező lehet nagyobb mennyiségben.

Allergiás esetben azért pár dolgot minden kockázat nélkül bevethetünk. Ilyen az orvosi kamilla és a bodzavirág, amiknek teája enyhíti az allergiát. Míg a fokhagyma és az angyalgyökér pedig az immunrendszert képes gatyába rázni.

Pár tipp a természetes kezeléshez

  • Igyon naponta minél több tiszta vizet. A legtöbb allergiás ember megfigyelte magán, hogy napi 3-4 liter víz elfogyasztása esetén egyáltalán nem jelentkezett a szénanáthájuk
  • Támogassa az immunrendszerét azzal, hogy kerüli a műkajákat és a cukorral telített ételeket. Egyen minél egyszerűbb ételeket. Úgy értem, egy alma igen egyszerű. Egy alma egy marék dióval vagy egy tál borsóval szintén nem komplikált étel. De ettem én már körtét sonkával is. Jobb, mint ahogy hangzik.
  • Étrendje tartalmazzon sok magnéziumot, b-vitaminokat, a-vitamint és c-vitamint. Ezeket csak étrend-kiegészítőből tudja elegendő mennyiségben bevinni. Szedjen naponta egy nagy hatóanyag-tartalmú multivitamint, lehetőleg a szezon előtt hetekkel kezdve. Ennyi szükséges egyes vitaminoknak a megfelelő szintre feltöltéséhez.
  • Javítsa az emésztését. A legjobb, ha lassan eszik és mindent jól megrág. Ne kövesse a ma divatos “futtában bekapok valamit” életstílust. Biztosítson magának nyugodt környezetet az evéshez és rágjon meg minden falatot alaposan.
  • A pollenallergia majdnem minden esetben társul egyes ételekre való allergiával, amik egymást erősíthetik. Legalább az allergiás szezonban kerülje azokat a dolgokat, amik keresztallergiát okoznak.
  • Az allergén jelenlétét megszüntetve az allergia is megszűnik. Időzítse a szabadságát az allergiás szezonjának csúcsára. Nincs jobb mód a szénanátha kezelésére, mint elutazni egy olyan helyre, ahol híre-hamva sincs az allergiát okozó növénynek. Tapasztalatból mondom, hogy 2000m felett és 2000km-re Magyarországtól még mindig megszűntek a tüneteim.

Forrás: www.naturhirek.hu; vitaminkiraly.hu

Nagy hatóanyag-tartalmú multivitaminok lelőhelye >>>