Kedvezmény mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

10.000 Forintnál
Ft
10.000 Ft

Bétakarotin 15mg (100)

2.650 Ft (26.50 Ft / gélkapszula)

Termék leírása Leírás
Termék összetevők Összetevők
Önök mondták - Fogyasztói vélemények Vélemények

Bétakarotin 15mg (100)

Egy napi adag béta-karotin segíthet a káros napsugarak elleni védelemben, valamint hozzájárulhat a bőr egészségének megtartásához. Serkenti a bőr-pigmentek termelődését, így szerepet játszik az egészséges barnulási folyamatban is.

Az A-vitamin, illetve elő anyaga, a béta- karotin a kulcsfontosságú bőrvédő vitamin. Fokozza a pigment-képződést, így hozzájárul a bőr egyenletes barnulásához, illetve gátolja az ultraibolya sugarak károsító hatását.

A bétakarotin a karotinoidok csoportjába tartozik, amely a legkülönbözőbb zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható. Így az egészséges táplálkozással (sok zöldség és gyümölcs fogyasztással) megfelelő mennyiséget juttathatunk a szervezetünkbe. Amennyiben nem jutunk elég béta karotint tartalmazó élelmiszerhez, érdemes kiegészítőkkel felkészíteni a bőrünket a káros sugarak elleni védelemre.

Az egészséges szervezet képes béta karotinból A-vitamint előállítani, pontosan annyit, amennyire szüksége van.

Mielőtt elmész nyaralni, szerezd be a saját bétakarotin adagod, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul!

Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula

(Pár szót a mértékegységekről: 1967 nyarán a WHO egyik hivatalnokának eszébe jutott, hogy túl egyszerű az addig használt nemzetközi egység (NE) használata a különböző A-vitamin formák mérésére és bevezette a retinol egység (RE) nevű mértékegységet, ami mára általánossá vált. 1RE, ha béta karotinból származik egyenlő 10NE-vel. Eddig egyszerű lenne és emiatt nem tévedés, amit e termék címkéjén olvashatunk. A képet árnyalja az a hazai rendelet, ami előírja a kereskedőknek, hogy a termékben található hatóanyagot súlyban is fel kell tüntetni a dobozon és a polcon (esetünkben a weblapon). Emiatt olvasható feljebb, hogy 15mg béta karotin van egy kapszulában. A RE átváltása súlyra igen egyszerű. 1RE egyenlő 6 mikrogramm (a gramm milliomod része).

További adatok erről: http://en.wikipedia.org/wiki/Beta-Carotene)

OÉTI bejegyzési szám: 11445/2012

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Összetevő neve Mennyiség/napi adag RDA%
Bétakarotin 25000 NE 312,5

Még nincsenek értékelések.

„Bétakarotin 15mg (100)” értékelése elsőként

© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&