fejtetőre állt világ
  • Már nem kiegyensúlyozott?

  • Hullámzik a kedélyállapota?

  • A hormonszintje szintén?

  • Az emésztéséről már nem is beszélve, hiszen alig eszik mégis puffad?

  • És csak kúsznak felfelé a plusz kilók?

Mit gondol, fognak javulni egészségügyi problémái,
ha mindent változatlanul csinál tovább?

Ha nem tudunk harmonikus viszonyt kialakítani az ételeinkkel, akkor ez a zavar az életünk többi területére is ki fog hatni, és az egészségünket is alá fogja ásni. Amikor pedig már megtörtént a baj, általában nagyon nehéz visszafordítani a kóros folyamatokat. Ha életünk végéig egészségesek és életerősek akarunk maradni, akkor bizony minden egyes étkezésünknél egészségtudatos döntéseket kell hoznunk, persze bűntudat nélkül, mert az nem igazán vezet sehová.

Ki segíthet ebben?

Annals of Internal Medicine által közölt kutatás szerint, Andres G. Digenio és munkatársai öt, életmód­változtatásra összeállított eljárást hasonlítottak össze.
Tucatnyi olyan szakintézetet kerestek, ahol kifejezetten ilyen kezelésekkel foglalkoznak. Összeszedtek csaknem 400, önként jelentkező, túlsúlyos embert, akik vállalták a részvételt és azt, hogy az orvosok javaslata szerint élnek. Fél évig tartott a vizsgálat.

Véletlenszerű beosztás szerint:

  • az egyik csoport tagjai gyakran, sokszor hetenként találkoztak a diétás nővérrel vagy az orvossal és személyesen beszélték meg mindazokat a gondokat, amelyek nehézséget okoztak
  • a másik csoportban lévők csak néha találkoztak a szakemberekkel
  • a harmadik csoportba tartozókat a vizsgálat szakértői gyakran hívták telefonon és így tartották velük a szoros kapcsolatot
  • a negyedik csoportba sorsolt résztvevők a tanácsokat e-­mail útján kapták
  • az ötödik változat az volt, hogy csak a vizsgálat elején mondták nekik, hogy igyekezzenek fogyni, mert szükségük van rá

A kutatók azt nézték, hogy milyen mértékben csökkent a vizsgálati alanyok testsúlya, derékbősége, hogy változott a laboratóriumi lelete, és mennyire érezték nehéznek ezt a hat hónapot.

Eredmény

A legkifejezettebb változást azoknál látták, akik gyakran, személyesen találkoztak a kezelésüket irányítókkal. Csaknem ugyanilyen hatásosnak bizonyult a telefonkapcsolat is, míg az e-mailen kapott tanácsok szinte semmit nem segítettek. A vizsgálatot végzők úgy látják, hogy a személyes kapcsolattartás a legfontosabb, ami a telefon (emberi hang) segítségével is működik.

Milyen segítséget tudnunk adni? Töltse ki kérdőívünket,
és Öné lehet az 5.000 Ft-os Mágneses testelemzés egyike is!

Forrás:  Annals of Internal Medicine, Dr. Matos Lajos