Diétázunk, koplalunk, étrendeket próbálgatunk, izzadunk a kondi teremben, futkározunk és mégsem sikerül lefogynunk. Az ember azt gondolja, hogy mindent megtett azért, hogy jobb formába kerüljön. És nem sikerül ezek ellenére sem.
Amikor erről beszélgetünk ügyfeleinkkel, kiderül, hogy nem nagyon vannak tisztában a test alapvető működésével, reklámok, híresztelések, cikkek és baráti ötletek alapján cselekszenek.

A Testszerviz egyik célja, hogy megértést adjunk nekik arról, hogy mi hogyan működik, miért nem tudnak lefogyni és mit tehetnek azért, hogy ez végül is sikerüljön.

A testet számos hormon vezérli. Vannak olyanok, amelyek a zsírégetésért felelősek. És vannak olyanok, amelyek a zsírraktárak felépítéséért.
Vannak olyanok, amelyek kifejezetten blokkolják a zsírégetési mechanizmusokat. 3 erőteljes uralkodó hormonról beszélünk, melyek 14-72 órára, esetenként hosszabb időre is meggátolják a zsírégetést.

Ezek az inzulin, a kortizol és az ösztrogén.

Az inzulin azért felel, hogy a vércukorszintet megfelelően szabályozza. A kortizol (stresszhormon) a stresszes helyzetek elviselését segíti elő, az ösztrogén a nőiességért és a fogamzásért felelős.
Bármelyik erőteljesebb jelenléte azt eredményezi, hogy a zsírégető hormon működése megáll egy időre.

Ez az egyik alapvető oka annak, hogy az emberek nem tudnak lefogyni, sőt minden erőlködés ellenére híznak.
Nem nehéz rájönni, hogy ezen hormonok túlzott jelenléte viszonylag gyakran előfordulhat. Egy kis adag cukor, süti, csoki, péksütemény és bumm, 72 órára leáll a zsírégetés. Egy stressz, amit nem távolítunk el a szervezetből és megáll a fogyás. Vagy szója tartalmú étel és az ösztrogén szint megnő, vége a zsírégetésnek.

Ezek a példák csak kiragadott tudnivalók a test működéséről. Ugyanakkor nagyon fontos részletek.

Mi megtanítjuk, hogy hogyan lehet a szervezetet stresszmentesíteni, hogy mivel lehet az ösztrogén szintet jótékonyan befolyásolni, hogy hogyan lehet stabilizálni a vércukor szintet és a túlzott inzulintermelést meggátolni. Azaz, hogyan lehet elérni a fogyást.

Ahhoz, hogy cselekedni tudjunk, először tudnunk kell! Tanulja meg, hogy hogyan működik a test, hogyan tudja ön kontrollálni!