Mióta Dr Berg életmód-technológiáját megtaláltam és nagy sikerrel az életem része lett, remekül szórakozok a különféle táplálékokról, élelmiszerekről olvasható sokszor riogató, sokszor butaságot állító cikkeken.
Legutóbb az egyik nagy magyar hírportálon írtak arról, hogy mi is a baj a xilitollal. Hogy bennünket embereket meghajt, a kutyákat megöli. Kísérletekkel bizonyították, hogy a génkezelt kukoricából előállított xilitol milyen káros.

A Testszerviz vezető konzultánsának átküldtem e remek írást, aki nemes egyszerűséggel az alábbiakat írta vissza:

„Ja, de ezt eddig is tudtuk :)… Berg a Steviát ajánlja, pont azért, mert nem cukoralkohol…
A Bioboltban kapható Xilit nem GMO kukoricából készül :)))
Elég nagy mennyiséget kell megenni ahhoz, hogy tényleg meghajtson. Sütibe teljesen rendben van.

 A kutyáknak nem is értem miért kellene Xilitet adni… a kutya természetes módon nem eszik cukrot, mint az Indonéz mókus sem 🙂 

Stívia 🙂 az az, ami 100%-osan jó… soha nincs abszolút megoldás, de ha sorrendet nézünk fentről lefelé, akkor Stívia, BioXilit, Eritrit, cukor… más vackok… koporsó :)”

A válasz magáért beszél.
Egyetlen mondat lehet benne, ami a tisztelt olvasónak talán kérdéses lehet.
Hogyan jönnek ide az indonéz mókusok?

Tavaly 2 hetet Balin nyaraltam. A szállodákban és éttermek teraszain virgonc mókusok ugrálnak mindenfelé és azt várják, hogy a reggeliző turisták dobjanak nekik pár falatot.

Nagyon rendesen viselkednek, nem tolakodóak, inkább szórakoztató mutatványokat végeznek egy kis ananászért, banánért.

A fák törzsére, ahol várakoznak, tiltó táblákat raktak ki:
A mókusokat cukorral etetni tilos! Kérjük, ne adjanak nekik cukortartalmú ételeket!

Amikor a sokadik feliratot láttam, egy éppen arra elhaladó pincértől megkérdeztem, hogy miért kell ezeket kiírni?

A válasza megdöbbentett:
Megfigyelték, hogy ha cukros dolgokat etetnek a mókusokkal, agresszívekké válnak, és szemtelenül rámásznak az asztalokra, idegesek lesznek és erőszakosak. Kellemetlenné, olykor veszélyessé válnak a vendégek számára.

Ma, Dr Berg technológiájának lelkes híveként nem csodálkozom ezen. Próbáljuk csak ki, hogy a gyereknek cukrot adunk. Elkezd pörögni, feszült és ingerült lesz. Nem véletlen, hogy sok esetben hisztizni képesek egy darab csokiért, a boltban rángatják a szülőket, hogy vegyenek nekik cukorkát. Függőség alakul ki bennünk a cukor iránt, pedig abban egyetértenek a szakemberek is, hogy túlzott mértékben fogyasztjuk, nem nagyon egészséges.

Ezen lehet változtatni. Ez életmód kérdése, tudatosság kérdése, mérsékletesség kérdése. Dr Berg megtanított arra is, hogy hogyan lehet ezeket a sóvárgásokat, függőségeket kezelni úgy, hogy nem érezzük önsanyargatásnak, nem kínlódás.

Ezt is átadjuk ügyfeleinknek, ebben vagyunk nagyon jók.