Akik hallottak már a Spirulináról azok számára valószínűleg a Chlorella sem ismeretlen. A Chlorella (egysejtű alga) is gazdag fehérjében, enzimekben (pepszin, ami a gyomor fehérjebontó enzimje), karotinoidokban (antioxidáns) és klorofillban, csakhogy van még neki egy nagyon pozitív hatása: remek kiegészítője a méregtelenítésnek.

Nézzük is meg, hogyan segíthet ez Neked!

A klorofillnak számos pozitív hatása van az szervezetre: egyrészt segíti az immunrendszer működését, másrészről a különböző sérülések és fekélyek gyógyulását is segítheti, márpedig a Chlorella nagyobb mennyiségben tartalmaz klorofillt.

Bőségesen tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amik egyrészt segíthetik a vörös vérsejtek termelődését másrészt az artériák tágulásában is szerepet játszhatnak, ami jobb oxigénellátást és anyagcserét eredményez.

Rostokat is tartalmaz bőségesen, ezáltal javítja a belek mikroflóra működését. Így segíti az emésztést és a tápanyagok felszívódását, csökkentheti az ételek iránti sóvárgás (ami pont a nem megfelelő felszívódás miatt alakulhat ki), és a teltség érzeten is javíthat.

A felgyorsult, vegyszerekkel és stresszel teli életvitelünkbe mindenki ki van téve a különböző betegségek kockázatának.
A Chlorella egy kiváló természetes segítség lehet számodra abban, hogy támogasd immunrendszered működését. Nem mellékesen még a testsúlyod csökkentésében is segítségedre lehet.

chlorella_spirulina

Nem véletlenül beszéltem az előbb a vegyszerekről, hiszen egy biokémiai társadalomban élünk, és nagyon oda kel figyelnünk, ha nem akarunk egészségtelen dolgokat bevinni a szervezetünkben.
Példának okáért itt vannak a nehézfémek mint az alumínium, a higany vagy a növényvédő szerek.

„ Jól ismert, hogy a nehézfémek lerakódása a testben ijesztő eredményeket és olyan betegségeket okoz, mint az Alzheimer kór. A sejtfal szerkezete miatt a Chlorella egy elsődleges méregtelenítő segítség lehet ilyen esetekben. A Spirulina segíthet a hiperaktivitással diagnosztizált eseteken azáltal, hogy eltávolítja az alumíniumot, a széntetrakloridot és más szennyezőanyagokat a testből.„
(Torres-Duran és mások. 1998; Vadiraja és mások. 1998). Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cance)

A Chorella segíthet a szervezet méregtelenítésében és távol tarthatja azokat az anyagokat a vérből, amik rákot okozhatnak. De azon felül, hogy segíthet a testünknek kiüríteni a nehézfémeket, pozitívan hat a vesék, a máj és az epehólyag működésére is. Segíthet fenntartani a természetes bélflórát, és az esetleges bélfali irritációkat is csökkentheti.

Itt találod alga termékeinket!

 

Forrás:
vitamikiraly.hu
jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/520447

 

Az itt leírtak csak információ adás céljából születtek. Nem állíthatjuk, hogy az itt szereplő hatóanyagok gyógyhatással rendelkeznének. Kérünk téged, hogy vitaminok, ásványi anyagok vagy gyógynövények szedése előtt mindig konzultálj orvosoddal, főleg ha gyógyszereket is szedsz.