Jönnek az ünnepek! Karácsony, Szilveszter, Újév és ami a kettő között van.

És azért, hogy emlékezetes legyen, jönnek a hatalmas vacsorák, ebédek, családi, céges és baráti összejövetelek.

Saját korábbi tapasztalataim azt mutatták, hogy ez bizony a jelentős érzelmi gyarapodás mellett komoly súlygyarapodással is jár.

Már úgy indulunk neki, hogy ez benne van az ünnepi pakliban.

Többször és többet eszünk, mint a hétköznapokon és előre tudjuk, hogy ez mivel is jár majd. Ezt követően jön az Újévi fogadalom, hogy majd a következő évben lefogyok, mozogni fogok, egészséges életmódra váltok.

A fogadalmak 70%-a erre vonatkozik, ezt tűzi ki célul. És az időzítés is jónak tűnik. Új év, új élet! Vagy valami ilyesmi.

A fenti forgatókönyv addig jól működik, hogy ünnepi evészetek, eltelt gyomrok, túlzásba vitt étkezések. A következő lépés már nem. A fogyás és egészséges életmód elmarad.
Ma a 18 év feletti magyar lakosság 28.5%-a túlsúlyos. (Forrás: Egészségügyi Világszervezet 2012) Ezzel Európában a legjobban elhízott ország „büszke” címét viseljük. Persze a helyzet sokkal jobb mondhatnánk, mint az USA-ban. Ott ez az arány 60%. Ahhoz képest pedig, hogy senkinek nem kellene elhízottnak lenni, elkeserítő. Egyre fiatalabb korban és egyre nagyobb mértékben vannak közöttünk súlyproblémával küzdők.

Minden érdeklődőnek azt tanácsoljuk, hogy ne fusson bele egy újabb ünnepi evészetbe úgy, hogy szinte semmit nem tud arról, hogyan működik a teste, hogyan reagál a táplálkozásra.
Inkább villámgyorsan tanulja meg, hogyan tarthatja kordában a súlyt, hogyan ehet bőségesen és eleget anélkül, hogy újabb kilókat szedjen magára.

Nem kötelező a karácsonyi ebéd után eltelve szuszogni a fa alatt. Azt csak mondják, hogy a Mikulás egy idős kövér bácsi. Az is csak egy igazolás, hogy a kövér ember a szép ember. Meg a feleségemnek/férjemnek így is jó vagyok.

Ezek mind hazugságok saját magunknak!

Az igazság az, hogy a Mikulás sportos és karcsú! A kövér ember egy rizikófaktor saját maga és mások számára! A feleségnek/férjnek is fontos, hogy párja csinos, egészséges legyen, és hosszan együtt élhessenek!

Az ünnep nem ok arra, hogy az elkerülhetetlent halogassuk. A saját testéért mindenkinek felelősséget kell vállalnia.
Képzeljen el egy Karácsonyt úgy, hogy jól lakik, ehet rendesen, de nem fúvódik fel, nem lesz nehéz a gyomra, képes rendet tartani bent a testében. És nem hízik meg! És nem kell fogadkozni, hogy „ezt soha többet”!

Tanulja meg, hogy hogyan működik a teste! Tudja meg, hogy hogyan léphet ki az elhízás csapdájából! Hogyan érheti el az Ideális Testet kényelmesen és könnyedén!

Jelentkezzen most! Beszéljünk róla!
Jelentkezzen ingyenes konzultációra!