herbs

Egy szóval: IGEN.

Nagyon jól dokumentált tény, hogy a dohányzás jelentős stresszt jelent a test legtöbb sejtjének és szerveinek. Sejtszinten, a füstben lévő káros oxidáló vegyi anyagok jelentenek stresszt. Ezek az oxidálószerek vagy kedvenc elnevezésük szerint a “szabad-gyökök” károsítják a sejteket, és számos betegséget kiválthatnak, mint például a rák, egyes szív- és érrendszeri betegség, és a tüdőtágulás.

TÉNY, hogy minden slukk egy cigarettából nagyjából 100 milliárd egészségkárosító molekulát juttat a testbe.

Annak érdekében, hogy semlegesítse a hatásokat, a test olyan tápanyagokra támaszkodik, amelyek ellensúlyozni vagy semlegesíteni képesek a szabad-gyököket. Ezeket úgy ismerjük, mint antioxidánsok. Az antioxidánsok elsősorban a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg nagyobb mennyiségben.

Mivel a dohányzás nagy mennyiségű oxidatív hatást jelent a szervezet számára, nagy egyetértés van abban, hogy a dohányosoknak nagy mennyiségű antioxidánsra lenne szüksége az ártalomcsökkentés érdekében.

Sajnos a dohányosok étrendje, éppen úgy, mint a nemdohányzóké, szegényes zöldség és gyümölcs fogyasztásban. Érdekes módon az derült ki a felmérésekből, hogy a dohányosok – akiknek több antioxidánsra lenne szüksége, mint a nemdohányzóknak – éppenséggel kevesebb antioxidánst fogyasztanak, mint a nem dohányzók.

Tovább ront a helyzeten, hogy a dohányzás vitaminhiányt is okoz, ami miatt a dohányosoknak még kevesebb esélyük van arra, hogy védekezzenek a szabad-gyökök ellen.

Tehát a nemdohányzókkal ellentétben a dohányosok esetében három dolog is ellenük dolgozik:

  • a dohányzás jelentős oxidatív stresszt okoz a sejtekben
  • a dohányzás vitaminhiányt okoz
  • a dohányosok étrendje általában szegényesebb és kevesebb antioxidánsban gazdag gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz

A NICOVIT egy jól megtervezett multivitamin készítmény, ami gazdag antioxidánsokban és tartalmaz olyan gyógynövényi összetevőket is, ami nem csak a dohányosoknak nyújt védelmet az oxidatív stressz okozta sejtkárosító hatásokkal szemben.

NICOVIT megrendelése ITT!

Vitaking_Nicovit_termek

Forrás: vitaminkiraly.hu