Lehet, hogy számodra is az L-karnitin lesz a valódi megoldás?

A túlsúly elleni küzdelem nem könnyű feladat. Étrendi változások, mozgás, sok folyadék, méregtelenítés…stb. Ám a változás, egy hosszabb folyamat, és sokan feladják, ha nem tapasztalnak  gyors változást. Nekik érdemes kipróbálni az L-karnitint. Biztonságos és természetes kiegészítés, ami segíthet a zsír csökkentésében, növelheti az energiát, és segít minden edzésből kihozni a legtöbbet.

Mi az L-karnitin?

Egy természetes anyag, ami májban és a vesében képződik, és két esszenciális aminosavból (lizinből és metioninból) készül. Egyes egészségügyi szakemberek L-karnitint írnak fel kiegészítő formájában, hogy segítsenek a szívbetegségben, cukorbetegségben, merevedési zavarban és más egészségügyi állapotokban szenvedők támogatásában. De a zsíranyagcserében betöltött szerepe miatt leginkább arról ismert, hogy segít a fogyásban, különösen, ha egészséges táplálkozással és edzési rutinnal kombinálják.

Alapvető szerepet játszik a zsírok mitokondriumokba történő szállításában, ahol azok energiává alakulnak.

Nézzük az előnyöket!

1, Az L-karnitin segít a zsírégetésben

Segítségével a szervezet hatékonyabban égeti a zsírt. Ez nemcsak a szervezetben tárolt zsír mennyiségét csökkenti. Segít a zsigeri hasi zsír csökkentésében is, amely a létfontosságú szerveket veszi körül, és hosszú távon potenciálisan zsírmáj betegséghez és más súlyos egészségügyi állapotokhoz vezethet.

2, Több energia az edzés alatt és után

Ahogy nő a szervezeted zsírégető képessége, úgy nő az energiaszinted is. Az L-karnitin nemcsak abban segít, hogy minden edzéssel növelje az elégetett zsír mennyiségét. Abban is segít, hogy több energiához juss a hatékonyabb edzésekhez és az aktív életmódhoz.

3, Fellendíti az anyagcserét, ezzel segítve a fogyást

Ha az előbb említett energianövekedést arra használod fel, hogy kialakíts egy edzési rutint, akkor nagyobb intenzitású teljesítményre leszel majd képes, ami felpörgeti az anyagcseréd. A hatékonyabb anyagcsere pedig jelentősen segíti a fogyást, mert növeli az elégethető kalóriák mennyiségét – még nyugalmi állapotban is.

4, Gyorsabb regenerálódás

Az L-karnitin segít csökkenteni a tejsav felhalmozódását az izmokban. Az izomlaktát felhalmozódása felelős az intenzív edzés utáni fájdalomért és izomfáradtságért. Segít kiüríteni a laktátot, így gyorsabban felépülhetsz, és visszatérhetsz ahhoz a zsírolvasztó gyakorlathoz, amely annyira központi szerepet játszik a fogyás során.

5, Az L-karnitin segíti az immunrendszert

Zsírégető és fogyókúrás előnyei mellett a szervezet immunrendszerét is segíti, és hatékony antioxidánsként is funkcionál. Hogyan kapcsolódik ez a fogyókúrás programodhoz? Ez egyszerű: Minél jobban érzed magad, annál valószínűbb, hogy felveszed az edzőcipőd, és megmozgatod a tested.

Fontos megjegyezni, hogy az L-karnitin nem segít a zsírégetésben vagy a fogyásban, ha nem kombinálod az egészséges táplálkozással és a testedzési rutinnal.

Forrás: www.medartsweightloss.com