fokhagyma

Az antibiotikumok lassan a leggyakrabban felírt “gyógyszerek” közé tartoznak.

Sajnos ennek eredményeként az emberek emésztőrendszere teljesen tönkremegy, és csökken a természetes immunitásuk a jövőbeli fertőzésekkel szemben. Viszont a természetben megtalálhatók olyan növények, amelyek antibakteriális és gombaellenes hatásuknál fogva nagyon jól alkalmazhatók fertőzések és gyulladások estén, káros mellékhatások nélkül.

Fokhagyma

A fokhagymát már több ezer éve használják különböző kultúrákban szerte a világban gyógyszerként. Az 1700-as években arra használták, hogy kivédjék vele a pestist. Erős antibiotikum, vírusellenes, gombaellenes és antimikrobiális (képes arra, hogy megvédje a szervezetet a baktériumok, gombák és vírusok ellen). Természetes antioxidáns, így véd a  szabad gyökök ellen, ezzel szintén támogatva az immunrendszert. Allicin nevű hatóanyaga megöli a káros baktériumokat. Célszerű összezúzva nyersen, vagy meleg fokhagymás teaként, esetleg enyhén főtt ételbe téve fogyasztani, hogy könnyebben hozzáférjünk a fokhagymában lévő vegyületekhez.

Olivalevél kivonat

Az olivalevél kivonatot az Olajfa leveléből készítik, és már évezredek óta használják világszerte a tradicionális gyógyászatban. Az olajlevél kivonat erős természetes antibiotikum és antioxidáns, mely az immunrendszer megerősítésével képes megszüntetni a bakteriális fertőzéseket.

Oregano olaj

Az oregano olaj miközben a hasznos baktériumokat életben hagyja, gondoskodik a kórokozó baktériumok megöléséről. Vírus-és gombaellenes szer is egyben. Az oregano olaj kulcs összetevője a karvakrol. Ügyelni kell arra, hogy az általunk vásárolt olaj legalább 70 százalékos karvakrolt tartalmazzon hatékonysága érdekében.

Kurkuma

A kurkuma, a keleti konyha népszerű fűszernövénye. A kutatások alapján hatékony gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatással is bír.

Echinacea

A bíbor kasvirágot több száz éve használják fertőzések kezelésére. Hagyományosan arra használták, hogy nyílt sebeket, vérmérgezést és más bakteriális betegségeket orvosoljanak vele. Napjainkban ezt a gyógynövényt használják leginkább a megfázás és az influenza kezelésére, mivel képes elpusztítani a baktériumok legveszélyesebb formáit is.

Manuka méz

Az egyik legízletesebb antibiotikum a manuka méz formájában lelhető fel. Helyileg alkalmazva számos kórokozót pusztít el.

Természetesen ez nem a teljes lista a természetes antibiotikumokról, csupán egy töredéke a természet hatalmas gyógyszertárának.

Érdemes még felvenni a listára a reishi gombát, a szegfűszeget, és a citromot is, mint az antibiotikum-arzenál kiegészítőit : ) .

Influenza megelőző vitaminok ITT!

Próbálja ki ezeket a természetes antibiotikumokat, hogy megszabaduljon a fertőzésektől és megóvja emésztőrendszerét is!

(Forrás: naturahirek.com, shop.bulider.hu)

Természetes immunerősítők ITT!