Másnaposság ellen

Induljon másnaposság nélkül az új év 🙂

Amennyiben egy szilveszteri parti keretében ünnepled meg az év elmúlását és egy biztatóbb év kezdetét, érdemes néhány óvintézkedést megtenned, nehogy erős fejfájással vagy másnapossággal kezdjed az újévet.  Mit tehetsz a másnaposság ellen?

A legbiztosabb módja természetesen az a fenti probléma elkerülésének az, ha eldöntöd, hogy este te leszel a sofőr, aki a barátait hazaszállítja és egyáltalán nem iszol alkoholt. Az alkohol erős toxin. Megterheli a májat éppen úgy, mint az idegrendszert és az emésztőrendszert, beleértve a felső-húgyúti szerveket.

 Ha mégis iszol, ezt jobb ha tudod:

A mértékletesség a legjobb módja a másnaposság elkerülésének.

Ne csak igyál, egyél is, főleg ha egy pohárkánál többet tervezel meginni.

Kerüld el a kiszáradást azzal, hogy bőven iszol vizet is az alkoholtartalmú italok mellett.

Vegyél be 2-3 darab b-komplex tablettát és 2-3 darab extra adag b1-vitamin tablettát, mert az alkohol hatására ezek ürülnek ki leggyorsabban a szervezetből.

Pótold a káliumveszteséget! Az alkohol rengeteg káliumot ürít ki a szervezetből. A tompa fejfájás lehet a káliumhiány egyik jele is. A dió, a mandula, a banán vagy a brokkoli remek kálium források. De beszerezheted kapszulában, vagy egy magas kálium-tartalmú italpor formájában is.

Ha alkoholt fogyasztasz, válassz “tiszta” italokat. A pancsolt égetett szeszek, és ízesített alkoholok több szennyező anyagot tartalmaznak, mint például a vodka, ami semmi más, mint alkohol és víz.

Kutyaharapást szőrével? Sokan úgy gondolják, hogy a másnaposság ellen a legjobb “gyógyszer”, ha másnap, felkelés után iszunk pár kupica töményet. Amellett, hogy haszontalan, még veszélyes is, mivel adunk egy újabb terhelést a szervezetnek, ami éppen azért küzd, hogy kiheverje a sokkot. Ne tegye!

Jó mulatást és a következő évre kicsattanó egészséget kívánunk!