A világban ma az egyik legnépszerűbb téma az egészséges életmód, a fogyókúra, a különféle diéták, a csodaszerek, melyek egy csapásra rendbe hozzák a testünket.

Naponta emberek milliói próbálkoznak éppen fantasztikusnak tűnő új módszerekkel, technológiákkal.

Magyarországon például évente milliárdokat költenek fogyókúrás termékekre.

Van amelyik működik, van amelyik átmenetileg működik, de a tapasztalat azt mutatja, hogy aki egyszer fogyókúrázott, az utána új és új dolgokat próbál ki rendszeresen, hogy megtalálja a végleges megoldást és örökre rendbe hozza a testét.

  • Ha egy csodamódszer működik, akkor miért nem ad örökre megoldást?
  • Miért csak átmeneti eredményeket hoz?
  • Ha valamivel például lefogyott, az állapot miért nem marad tartós?
  • Miért beszélnek az emberek jojó effektusról? (Amikor több jön vissza, mint amennyi lement.)

A válasz nagyon egyszerű és logikus.
Azért, mert nem a valódi okot kezelték, hanem a tüneteket. Mivel csak a tüneteket kezelték, az elért kedvező állapot rövidesen elmúlik, és a test visszaáll a korábbi formába.
Ezzel szemben, ha a valódi okokat kezelnénk, melyek a szervezetben lévő egyensúly helyreállítását célozzák meg, az eredmény tartós lesz és soha többet nem kell küzdeni a fáradékonysággal, fogyókúrákkal, diétákkal, kellemetlen testi tünetekkel.

De mi is az első lépés ennek elérése felé?

A test optimális állapotában jól működik, a szervek összhangban vannak egymással, a közöttük lévő kommunikáció kiváló, az irányító központ megfelelő jelzéseket küld a hormontermelő egységeknek, amik jól termelnek és működtetik többek között a zsírégetésért felelős hormonokat is.
Amíg ez nincs helyreállítva, minden fogyókúra, diéta, életmódprogram majdnem biztosan kudarcra van ítélve.

De mi a dolog kulcsa? Mi a kommunikáció legfőbb vezérlőszerve a szervezetben?
Ez a máj!

Ügyfeleinkkel beszélgetve rendszeresen megkérdezem, hogy tudják-e, hogy mekkora a májuk. Nagy többség fél és egy tenyérnyi méretet mutat. Ez azért van, mert a csirkemáj, amit eszünk ekkora, és azt gondolják, hogy a sajátjuk is.

És íme, a valóság:

“A máj az ember legnagyobb mirigye, tömege felnőttben 1,2 – 1,5 kg. Az emberi szervezet legnagyobb mirigye, bár ez a meghatározás sokirányú funkciói alapján elég semmitmondónak tekinthető. Talán jobb az, hogy a szervezet nagy és komplex anyagcsere szerve, amely a szervezet lényegében valamennyi anyagcsere folyamatában részt vesz valamilyen szinten. Fontos szerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban, méregtelenítésben, fontos vegyületek termelésében, valamint mások tárolásában. Epét választ ki, melynek epesavai a zsírok emésztésében játszanak szerepet.”

(Forrás: Wikipédia)

Szóval egy nagy és jelentőségteljes szerv. A májon keresztül mennek a kommunikációs jelzések a testben és ezek aktivizálják a hormon előállítást.

Ha a máj eldugult és azzal van elfoglalva, hogy a szervezet túlélése helyett a saját túlélésével foglalkozik, akkor az áramlási csatornák megszűnnek, a máj gyengébben kezd működni és elkezdődik a hízás, emésztési problémák, fáradékonyság, kialvatlanság.

A rengeteg szemét, amit az évek, évtizedek során a szervezetünkbe bevittünk, előbb utóbb legyőzi a májat és az nem tud megfelelően működni. Ezt kell visszafordítani. A máj képes arra, hogy teljesen rehabilitálja és újjáépítse saját magát. Támogatnunk kell ebben, fel kell hagyni az állandó kajatámadással ellene, és csodálatos változásokat tapasztalhatunk.

A Testszerviz abban segít partnereinek, hogy ez is megtörténhessen. Megtanítjuk őket arra, hogy hogyan működik a testük, mi miért történik, és hogyan tudják saját magukat „szervizelni” és a testüket karbantartani.

Jelentkezzen most egy ingyenes konzultációra! Tudja meg, mit kell tennie a test újra élesztéséhez, optimális állapotba hozásához!

JELENTKEZEM

Telefonszám – 06-30-737-4359