ízület

Mindennapos fájdalmak?

Napjainkban egyre többen küzdenek ízületi problémákkal. A krónikusan sajgó térdek, könyökök, és derekak ugyanannyi gondoskodást igényelnek, mint például az immunrendszerünk. Van pár élelmiszer és természetes tápanyag, melyek segítenek az ízületi fájdalom ellen…

Ízületi gyulladás ellen csipkebogyóval

A csipkebogyóból készült por hatékonyabban csökkenti az ízületi fájdalmat, mint a fájdalomcsillapítók. A Kalifornia Egyetem és a Fredericksburg kórház munkatársai a gyulladásos ízületi betegség vizsgálata közben jutottak erre az eredményre.

„Ez egy nagyon fontos hír az artritisben szenvedőknek,” mondta Kaj Winther. „ A legjobb a csipkebogyó hatékonysága mellett az, hogy recept nélkül elérhető bárki számára, miközben semmi mellékhatással nem kell számolniuk, ami nem mondható el a fájdalomcsillapítókról.”

Vízfogyasztás

Akinek kevesebb víz van a szervezetében, az hajlamosabb a kimerültségre, a betegségek elkapására és a szövetei gyorsabban öregszenek. Kevés víz fogyasztása mellett lelassul a szervezet méregtelenítő képessége, a vesékben pangás jön létre, ami számos közvetlen és közvetett tünet kiváltó oka lehet. Az ízületek kopásának egyik legjobb ellenszere a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Ezt számos kutatás támasztotta már alá és megfigyelésekkel is igazolható. Igyál több vizet és pár nap alatt látványos javulást figyelhetsz meg a csukló, a könyök és a térdízületek állapotában.

Étkezés

Amennyiben valaki felhagy a napi háromszori húsevéssel és átvált egy zöldségekben gazdag diétára, amit még fel is dob napi egy-két adag superfood kiegészítővel, igen gyors eredményre számíthat. Ismerünk számos olyan növényt, és superfood kategóriába sorolt egyéb ételeket amik köztudottan gyulladáscsökkentők, mint például az áfonya, a szeder és az egészséges olajok. Viszont a margarinok éppen az ellenkezőjét érik el.

B-vitaminok és az ízületi gyulladás

Évekkel ezelőtt az orvosok rájöttek, hogy csökkenthetik a reumás ízületi gyulladás tüneteit az egyik B-vitamin adásával, és még hatásosabb, ha egy másikat is adnak hozzá. Gyorsabb és hatékonyabb az ízületi fájdalom ellen, ha nagy mennyiségű B-komplex kiegészítést alkalmazunk, mintha egyenként kísérletezünk a B-vitaminokkal.

Egy, a Journal of the American College of Nutrition-ban megjelent tanulmány állítja, hogy a folsav (6400 mcg) és a B12 (20 mcg) enyhíti a csontízületi gyulladást. Egy újabb tanulmány pedig, amely a német Schmerz-ben jelent meg, a B1-, a B2- és a B12-vitamin fájdalomcsillapító hatását írta le. A kutatók szerint e vitaminok együttes alkalmazása sokkal hatékonyabb, mint ha külön-külön szedjük őket.

Egyéb étrend kiegészítők

  • Glükozamin: A glükozamin (glucosamine) segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.
  • Kondroitin: A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez.
  • MSM: Az MSM, a széles körben használt tápanyag az ízületi fájdalom ellen. A szerves kén egyik formája. Sportolóknál az MSM gyulladáscsökkentő hatása segíti a gyorsabb regenerálódást és az ízületek egészségét is megőrzi. Ízületvédők gyakori elemeként az MSM enyhíti az izomfájdalmakat és görcsöket, csakúgy, mint az ízületi fájdalmakat és a gyulladást.
  • Kollagén: A kollagén egy természetes fehérje. Nélkülözhetetlen építőanyaga a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek.

Használj a fenti tippekből minél többet. Együtt hatékonyabbak! Szabadulj meg az ízületi problémáktól most!