A&D Vitamin (60)
Az A-vitamint, más néven retinolként is emlegetik, de sokszor hallhatjuk a hámvédő vitamin elnevezést is.
Az A-vitamin leggyakoribb előanyagai a különböző karotinoid vegyületek, ezek közül is a legaktívabb a ß-karotin, ami a sárgarépában vagy a sárgabarackban is tmegalálható.
Ezek a vegyületek a bélrendszerbe kerülve szükség esetén képesek A-vitaminná alakulni.
Az A-vitamin igazolt hatásai:
- Hozzájárul a megfelelő vasanyagcseréhez.
- Részt vesz a haj, a bőr és a köröm normál állapotának fenntartásában.
- Hozzájárul a normál látás fenntartásához.
- Részt vesz az immunrendszer normál működésében.
A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul a szervezetben.
Zsírban oldódó vitamin, így felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, valamint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.
(Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal.)
A termék másik összetevője a D-vitamin (D3-vitamin).
A D-vitamin az alábbi pozitív hatással van a szervezetre:
- Hozzásegít a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához.
- Részt vesz a vér normál kalciumszintjének fenntartásában.
- Szerepet játszik az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkciók fenntartásában.
- Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
- Szerepet játszik a sejtosztódásban.
OÉTI bejegyzési szám: 14407/2014
Napi, vitaminszakértő által ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!