Összetevők
Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.
A-vitamin
Az A-vitamin májban raktározódó, zsírban oldódó vitamin. A szervezet az A-vitamin egy részét állati zsírokból szerzi, másik részt pedig maga állítja elő a bélből felszívódó béta-karotinból, valamint a gyümölcsökben és zöldségekben található egyéb karotinoidokból.
Az A-vitaminokból a szervezetben retinoidok képződnek, amik segítikk a retinában lévő pedmentképződést, amely lehetővé teszi a látást.
- hozzájárul az éjszakai gyengén látás (farkasvakság) megelőzéséhez
- fenntarta a nyálkahártyák egészségét
- segít a fogak és a csontok felépítésében
- létfontosságú a sejtek megújulásához, a növekedéshez és a fejlődéshez
- nélkülözhetetlen az immunrendszer számára, fokozza az ellenálló-képességet olyan betegségekkel szemben, mint a torokgyulladás, megfázás, influenza
- képes megakadályozni az allergiás reakciókat
Természetes forrásai:
Sok A-vitamin található a halhúsban, a tojássárgájában, az állatok májában. A sötétzöld, sárga, narancssárga és piros húsú gyümölcsökben és zöldségekben nagy adag béta-karotin és egyéb karotinoidok is vannak, amelyeket a szervezet szükség esetén A-vitaminná alakít.
© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329