Összetevők

Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.

Egészség mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

30.000 Forintnál
Ft
30.000 Ft

D-vitamin

A napfényvitaminnak is nevezett D-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségében és lassíthatja a csontritkulást. Vizsgálati adatok utalnak arra is, hogy erősíti az immunrendszert.
Zsíroldékony vitamin. Szokatlan tápanyag, hiszen a szervezet nem táplálkozás útján jut hozzá, hanem maga állítja elő napfény hatására.
A mindennapi pár percnyi napozás elméletileg ellátja a szervezetet a megfelelő D-vitamin mennyiséggel. Sok ember azonban, különsöen télen, nem jut elég napfényhez, így a szervezet nem tud D-vitamint előállítani. A sezrvezet D-vitamint előállító képessége a korral csökken, éppen ezért az idősek körében gyakori a D-vitamin-hiány. Sokszor a fiatalok sem jutnak hozzá a megfelelő d-vitamin mennyiséghez. Egy vizsgálat szerint 300, különböző betegségek miatt kórházba szállított beteg 75%-a D-vitamin-hiányos volt, életkortól függetlenül.
Élettanilag nagyon fontos tápanyag, hiszen:
  • szabályozza a csontok és fogak képződéséhez a kalcium és a foszfor helyes felhasználását
  • A- és C-vitaminnal együtt szedve megóvhat a náthától
  • elősegíti a kötőhártya-gyulladás kezelését
  • fokozza az A-vitamin felszívódását
Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin fontos a csontritkulás megelőzésében is. Ez a betegség a csontokat porózussá és törékennyé teszi. D-vitamin nélkül a szervezet nem tudja felvenni a kalciumot a táplálékból, bármennyit fogyaszt is az ember belőle. Amikor a vérben a kalciumszint alacsony, a szervezet a csontokból vonja el a kalciumot, hogy az izmokat, idegeket és a szivet ellássa. Az idő múlásával a kalcium elfogy a csontból és súlyos csontritkulás keletkezik.
A tudósok egyre többet tudnak a D-vitamin egyéb hasznos tulajdonságairól. Több tanulmány szerint ez a vitamin fontos az egészséges immunrendszer fenntartásához. Más kutatások feltételezik, hogy megelőzheti a prosztata-, a vastagbél- és az emlőrákot.
A D-vitamin hiány rossz hatással van a csontok állapotára. Ezért figyeljen rá, hogy mindig megfelelő mennyiségű d-vitaminhoz jusson! Ha napsütés hiányában a szervezete nem tudja előállítani, fogyasszon D-vitamin kiegészítést mindennap!
© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&