A legjobban kivitelezettnek tűnő vizsgálatban naponta egy, három és hat grammos adagokat kaptak a magas vércukor értékekkel rendelkező páciensek és 60 napon át vizsgálták az éhgyomri vércukorszintjük alakulását. A 20. napra csak azoknak csökkent látványosan az értéke, akik 6 grammot kaptak naponta. A negyvenedik napra mindhárom csoport értékei javultak és a hatvanadik napra nagyjából azonos mértékű csökkenést mutatott mindhárom csoport éhgyomri vércukor értéke. Átlagosan 25%-os volt a csökkenés, amivel többen az egészséges szint közelébe kerültek. Ez a mértékű csökkenés több esetben jobb, mint amit gyógyszerrel el lehet érni. Mivel a fahéj nem járul hozzá napi kalóriabevitelhez, bátran javasolható a cukorbetegeknek, amennyiben nem szednek gyógyszert.

A fahéjat évezredek óta ismerjük. Az ókori görögök és Róma egyik kedvenc gyógyszere volt, mivel ismerték az emésztésre gyakorolt áldásos hatását. Bár a mai napig nem tudják a kutatók, hogy miért működik, de valószínűleg köze van ahhoz, hogy megemeli a gyomor hőmérsékletét. Bármi is az ok, a fahéj számos kellemetlenséget enyhít, ami az emésztési zavarok témakörébe tartozik.Egye bátran, ha nincs semmi betegsége, csupán fáznak a végtagjai, szereti a hideg italokat, vagy magas a vérnyomása.