Az egészséges testhez hozzátartozik az egészséges bőr is. És nem csak az arcon, a látható helyeken, hanem testünk minden egyes milliméterén. A bőr nem egy ruhadarab rajtunk, nem egy védőköpeny. Nem arra való csak, hogy beburkoljon bennünket.

Véd a hidegtől, melegtől, a káros sugaraktól. Részt vesz a szervezet anyagcseréjében, levegőzik, párát bocsájt ki, amivel pl. a hőháztartást szabályozza.

Véd a sérülésektől, illatanyagot választ ki és még hosszasan sorolhatnánk a funkcióit.

Mivel ez testünk legláthatóbb része, az emberek egy része főleg esztétikai oldalról közelíti meg. Ebben a kozmetikai ipar az elmúlt évtizedekben sok „segítséget” nyújtott nekik. Legyen a bőröd szép, rugalmas, ránctalan, hidratált, a bőröd alapján ítélnek meg és ehhez hasonló szlogenek tömkelege.

Mára a „bőrápolás, karbantartás” milliárdos piaccá nőtte ki magát. Az emberek hisznek a reklámoknak, a „szakértőknek”, a cikkeknek és nem nagyon néznek a dolgok mögé.

Néhány megdöbbentő adat már napvilágot látott, de valahogy nem bírja ellensúlyozni a mindenáron fiatalnak látszani, a bármi áron szépnek tűnni iránti vágyakozást.

Ma a kozmetikai iparban több ezer olyan vegyi anyagot használnak, amiről nem tudni, hogy milyen hatása van az emberi szervezetre. A kozmetikumokban lévő hatóanyagok 26 másodperccel a használat után már közvetlenül a véráramban vannak. Ha mérgeket használunk, akkor is. Kikerülik a méregtelenítő rendszert, és egyenesen a véráramba kerülnek.

Aztán vannak a hidratáló szerek, melyek a hirdetés szerint feltöltik a bőrt nedvességgel. Kevesen tudják, hogy ezek a vegyi anyagok úgy működnek, hogy a bőr mélyebb rétegeiben lévő nedvességet felhozzák a bőr felszíne alá és azt a téves látszatot keltik, hogy a bőr nedvesség tartalma megnő. Pár hónapos használat után érdemes pár napot kihagyni és a bőr gyorsan megöregszik, ráncos és fáradt lesz. A nedvesség visszahúzódik a mélyebb rétegekbe, a felszín pedig dehidrált lesz. Tessék kipróbálni!

Az első dolog, amit végig kell gondolni, hogy a bőr belülről kifelé nő. A test termeli. Ha kívülről akarjuk táplálni, az olyan, mintha szomj esetén az ujjunkat beledugnánk egy pohár vízbe és várnánk, hogy elmúljon.

Szóval a munkát a bőrrel belülről és kívülről egyaránt el kell kezdeni. Az egészségesebbé váló test egészségesebb bőrt fog előállítani. A bőrnek szüksége van kívülről is védelemre, ápolásra, úgy, mint egy autó karosszériájának is. Tisztán kell tartani, ápolni kell. Kell a napfény, tisztítás, levegő, organikus krémek. Kizárólag tiszta és természetes dolgok. Egy egészséges test és bőr sem örül, ha méreganyagokkal kenegetik. Kizárólag barátságos, természetes anyagokra van szüksége.

Hozza rendbe a testét és rendbe jön a bőre, amit óvni, ápolni kell. Ahogy a testét sem mérgezi meg bevitt anyagokkal, úgy a bőrén keresztül se mérgezze a szervezetét!

Tudja meg, hogy hogyan lesz egészséges a bőre!
Jelentkezzen most egy ingyenes konzultációra!

 

testszerviz-banner