A mérgekkel az a baj, hogy szervezetünkbe jutva felgyülemlenek, lelassíthatják a testünkben végbemenő folyamatokat, csökkenthetik különböző szerveink hatékonyságát.
Márpedig a toxinok mindenütt megtalálhatóak, a belélegzett levegőtől kezdve egészen az étkezésekkor bevitt táplálékokig. Szinte lehetetlen ezeket elkerülni, de testünket segíthetjük ezek feldolgozásában, és odafigyelhetünk az immunrendszerünkre is.

A következőkben több gyógynövényt is felsorolunk, ami segíthet ebben.

Ezekre a tünetekre érdemes figyelni:

  • alváshiány és fáradtság
  • gyakori változások az emésztésben – székrekedés és hasmenés
  • koncentráció hiánya, hangulatingadozások
  • a bőrön megjelenő foltok és kiütések

Bár ezek a tünetek egyéb egészségügyi problémák miatt is előfordulhatnak, a legjobb, ha rendszeresen alapos méregtelenítést tartunk, hogy megtisztítsuk a testünket. A szervezetben található toxinképződés egyik leggyakoribb okai a feldolgozott és finomított élelmiszerek, a dohányzás a szennyezett levegő, az élelmiszerben található adalékanyagok, tartósítószerek, és a műtrágya.
Igaz, hogy testünk olyan mechanizmussal rendelkezik, amely időnként képes méregteleníteni magát, mégis minden lehetséges dolgot meg kell tennie annak érdekében, hogy elkerüljük a toxionok lerakódását. Tartsuk magunkat távol a túlzott napfénytől és a szennyezésektől. Amennyire csak lehet zárjuk ki életünkből a stresszt és az egészségtelen élelmiszereket. Friss zöldségekben és gyümölcsökben gazdag legyen a táplálkozásunk és próbáljuk meg csökkenteni a nikotin- illetve koffeinbevitelt is.

Mindezek mellett a rendszeres edzés is nagyon fontos!

Számos növényt használunk az ízükért, viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy mennyi egészségügyi előnnyel is járhatnak.

Íme 5 elterjedt gyógynövény, amiket szinte bármelyik háztartásban megtalálhatóak és amik rendkívül jó méregtelenítő hatással bírnak.

1. Aloevera

Az aloevera csodálatos egészségügyi tulajdonságokkal bír. Gyakorlatilag mindenki ismeri méregtelenítő és tisztító hatását. Fogyaszthatjuk csupán a levét, vagy akár a növény rostjaival együtt is. Leginkább reggeli időszakban érdemes fogyasztani vízzel, vagy más gyümölcs levével elkeverve.

2. Búzacsíra

Ez a növény nagyszerű méregtelenítő és tisztító hatással bír, magas klorofil és tápanyagtartalma miatt. Tele van A-, C-, B- és E-vitaminnal.
Választhatja a friss búzakorpát, ami nagyon sok helyen megtalál, vagy a csíra porrá őrölt változatát, vagy fogyaszthatja egyszerűen tabletta formájában is. Használata előtt érdemes kikérni orvosa véleményét.

3. Tulsi és neem

Mindkét növényt szuper-ételként is emlegetik. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő és tisztító tulajdonságai rendkívül jól ismertek. Fogyaszthatjuk más élelmiszerekkel együtt, belekeverhetjük az ivóvízbe vagy készíthetünk belőle gyógyteát is.
Tegyünk néhány levelet a vizes palackba és kortyolgassunk belőle egész nap.

4. Gyermekláncfű

A gyermekláncfű remek megoldás számos olyan egészségügyi kérdésre, mint például a víztartás (vízhajtó hatása miatt), a rossz emésztés vagy a bőrbetegségek. Vértisztító tulajdonságokkal rendelkezik és nagyszerű megoldást nyújt a túlzott alkoholfogyasztásra. Fogyaszthatjuk a pitypangot tea vagy kapszulaként. Levelei béta-karotint, vitaminokat (C, B1 és B2), kalciumot, vasat és káliumot tartalmaznak.

5. Máriatövis

Ezt a gyógynövényt gyakran ajánlják a májfunkciók és az emésztőrendszer javítására. Segít a stressz, a szennyedződések és a nem túl jó minőségű ételek okozta károk ellensúlyozásában is.
A máriatövisről itt több információt is olvashatsz.

Máriatövis készítmények a toxinok ellen

 

 

Méregtelenítéssel kapcsolatos termékeinket itt találod!

Forrás: naturhirek.hu