kézműves szappanok

Az elmúlt időkben a köztudatba került, hogy a bolti tisztálkodószerek többsége olyan káros adalékokat tartalmaz, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki. Ez az oka a natúr, kézműves szappanok soha nem látott népszerűségének.

 

A kézműves szappanok ember- és környezetbarát összetételének köszönhetően kiváló bőrtisztító hatással bírnak. Kizárólag 100% természetes összetevőket tartalmaznak, kiválóan tisztítanak, de nem szárítják ki a bőrt, mint a bolti szappanok, hiszen adalékanyag-mentesek, és az étkezésivel megegyező minőségű növényi olajokat tartalmaznak, így azonnal vissza is zsírozzák a bőrt.
A kézműves szappanok nem tartalmaznak SLS-t (Sodium Laureath Sulfátot), amely köztudottan bőrirritáló anyag. A kézműves szappanok nem tartalmaznak semmilyen allergizáló, mesterséges illatanyagot, tartósítószert, testidegen anyagot és állatkísérletekhez sincs semmilyen közük.

A szappan egy ideig mellőzött volt azonban az elmúlt időkben újra kezd fontossá válni az egyre tudatosabban vásároló emberek körében, akik környezeti – és egészségvédelmi szempontok miatt alternatívákat keresnek a tisztálkodó szerek piacán is.

TOP 3 kézműves szappan fajta

TOP 1: Kecsketejes szappan

A kézműves szappanok eladási toplistavezetője. A kecsketejes szappan alapja a kecsketej. Ami azt jelenti, hogy a szappan készítése során a szükséges vízmennyiség egészét, vagy egy részt kecsketejjel helyettesítik.

Mire jó, milyen bőrproblémára válassz kecsketejes szappant?
Ekcémás, pikkelysömörös, extrém száraz bőrproblémára ideális választás a kecsketejes szappan.

A kecsketejes szappan igazi felfrissülést ígér az ekcémás, száraz bőrnek, miközben hatékonyan normalizálja a bőr PH értékét és segít megszüntetni a száraz jellegét. A kecsketejes szappan kíméletesen tisztítja a bőrt, a benne lévő kecsketejnek hála hatékonyan megújítja a bőrfelszínt, felpuhítja és hidratálja azt.
A kecsketejes szappan fő alkotórészében, a kecsketejben Q10 enzim és telítetlen zsírsavak találhatóak, amelyek behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódnak. A kecsketejes szappan kecsketeje természetes forrása az alfa-hydroxy savnak is. Az AHA sav hámlasztja a bőr elhalt hámrétegét és segíti az új bőr képződését. A pikkelysömörös bőr kezelésére is ajánlott a kecsketejes szappan, mivel megvédi a bőrsejteket az idő előtti öregedésétől, megfelelően ápolja és hidratálja az igénybe vett bőrt, valamint nyomelemekben és vitaminokban bővelkedik, ezért táplálja és regenerálja a bőrt allergiás reakció kiváltása nélkül. A hagyományos, főzési eljárással készült kecsketejes szappan, összetevői között megtalálhatók a bőrt leginkább tápláló természetes alapanyagok sora. Ebben áll a kecsketejes szappan kiváló bőrápoló hatása.

TIPP: Bőrgyógyír kecsketejes szappanért klikkelj ide!

TOP 2: Shea vajas szappanok
Az Afrikából származó shea vaj összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes anyagok összetételéhez, ez a tulajdonsága pedig kiváló szappan alapanyaggá teszi.

Mire jó, milyen bőrproblémára válassz shea vajas szappant?
Minden bőrtípus tisztítására és ápolására alkalmas a shea vajas szappan.

A shea vajban található értékes zsírsavak hatékonyan segítik a bőröd megszépülését minden bőrtípus esetében. A shea vaj hidratál, ápol, táplál, gyorsítja a bőrsejtek megújulását, regenerálja a sérült bőrt.
A shea vajban számos létfontosságú vitamin található:

  • A-vitamin: Szabályozza a faggyútermelést, ellenállóvá teszi a bőrt a baktériumokkal szemben.
  • E-vitamin: Bőr idő előtti öregedését gátló vitamin, segít fiatalosan tartani a bőrt.
  • F-vitamin: Segíti a test szöveteinek újraképződését, regenerálódását, így a bőrre is jó hatással van. Gyorsítja a sebgyógyulást, egészséges lesz tőle a haj.

A shea vajas szappan shea vaja a zsíros bőr ellenségének is számít. Segít megszabadulni a zsíros bőrtől, a shea vajas szappan használatával az arcbőr bársonyosan puha lesz. A zsírosan fénylő, mitesszerekkel és pattanásokkal teli arcbőrnek visszaadja az üde, száraz és legfőképpen ápolt érzetet, miközben a már meglévő hegeket is segít halványítani. A shea vajas szappan shea vaja a benne található vitaminoknak köszönhető bőrregeneráló képessége révén harmonizálja a bőr struktúráját. A shea vaj gyorsan felszívódik a bőrbe, hidratáló hatású ezek a tulajdonságok teszik alkalmassá a száraz bőre ápolására. A shea vajjal készült kézműves szappan enyhíti az allergiás reakciókat, bőrnyugtató hatással rendelkezik, gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre. A shea vajjal készült szappan megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását. A shea vajas szappant kismamák is használhatják, mert ápolja a feszülő bőrt, segít megelőzni a terhességi csíkok kialakulását.

NEM KELL TESTÁPOLÓT HASZNÁLNOD! Ha shea vajat használsz kiiktathatod az életedből a drága és csupa testidegen anyagból álló testápolókat is, hiszen a shea vaj rendszeres használata során azt veszed észre, hogy bőröd puha és bársonyos lesz.

TIPP: Zsíros bőrre való shea vajas szappanért klikkelj ide!

TOP 3: Kakaóvajas szappanok
A kakaó az Amazonas és az Orinoco folyókat övező őserdő mélyéről származik. A kakaóvaj a kakaóbab feldolgozásából jön létre, ez utóbbi a Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magja, ami azt jelenti:”az istenek eledele”.

Mire jó, milyen bőrproblémára válassz kakaóvajas szappant?
Kakaóvajas szappannal az ekcémás bőrfelület és a dermatitiszes bőr is kíméletesen tisztítható. Száraz és normál bőrre jó választás.

A kakaóvaj egy igazi bőrgyógyító csodaszer, lassan szívódik fel a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatású. Eltünteti a kisebb irritációkat, hegeket is. A striák megelőzésére is alkalmas, a terhességi csíkok megelőzésére és halványítására is alkalmas.
A kakaóvaj az ekcémás bőr fájdalmas tüneteit is csökkenti, természetes hidratáló hatása van, ezáltal megakadályozza az ekcémás tünetek kiújulását. A kakaóvaj gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban. A kakaóvaj védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr idő előtti öregedését, antioxidáns hatású. A kakaóvaj a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, a többi hatóanyag a kakaóvaj segítségével tud a bőr mélyebb rétegeibe beszívódni.
A kakaóvajas szappan magas zsírsav-tartalma miatt kiváló bőrápoló normál és száraz bőrre. A kakaóvajas szappan csökkenti az ekcémás bőrtüneteteket és mivel természetes hidratáló hatású, ezért megakadályozza a betegség kiújulását, valamint gyorsan és tartósan enyhíti az irritált, normál bőr tüneteit. A kakaóvajas szappan gyorsan és hosszan tartóan enyhíti a száraz bőr tüneteit, bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.

TIPP: Kényeztető kakaóvajas szappanért klikkelj ide!

Röviden összefoglalva:
Kecsketejes szappan: száraz, ekcémás, pikkelysömörös bőrre
Shea vajas szappan: minden bőrtípusra
Kakaóvajas szappan: normál és száraz bőrtípusra

Forrás: wellness-szappan.hu

KIPRÓBÁLT kézműves szappanok lelőhelye! Kattints!