A hat legjobb természetes antibiotikum

Mik a legjobb természetes anitibiotikumok?

A vényköteles antibiotikumok, például a penicillin, az 1940-es évek óta segítik az embereket abban, hogy súlyosabb betegségekből is felépülhessenek. Nem muszáj azonban ezeket választanunk, hiszen számos természetes antibiotikum is a rendelkezésünkre áll. Melyik a hat legjobb?

A hat legjobb természetes antibiotikum

Az emberek évszázadok óta hatékonyan alkalmazzák a természet erejét az egészségük fenntartása, javítása érdekében. A gyógyszereknek sokszor ellenálló baktériumok számának folyamatos növekedésével a tudósok az új gyógyszerek fejlesztésénél egyre több esetben fordulnak a természethez.

Fokhagyma

Tradicionális népi gyógyszer, amely amely azonban átesett több mint száz klinikai kutatáson. Ezek során nem csak bizonyos betegségekkel kapcsolatban vizsgálták hatékonyságát, hanem felismerték mely hatóanyagai és milyen módon járulnak hozzá a szervezet támogatásához. A fokhagyma hatékony kezelési mód lehet a baktériumok számos formája, köztük a Salmonella és az Escherichia coli (E. coli) ellen.

Méz kiváló természetes antibiotikum

Arisztotelész kora óta sok helyen használják a mézet kenőcsként, hiszen segíti a sebek gyógyulását és megakadályozza vagy lelassítja a fertőzés kialakulását és terjedését. A méz hasznos lehet a krónikus sebek, égési sérülések,  és fekélyek során is.

Egy 2011-es tanulmány arról számolt be, hogy a legismertebb méztípus körülbelül 60 féle baktérium ellen hatékony.

Gyömbér

A gyömbért  régóta használják a hányinger, a gyomorfájás és más egészségügyi problémák ellen. Az emberek általában friss vagy szárított gyömbért használnak a főzéshez, míg mások pedig gyömbér gyökér kapszulákat fogyasztanak egészségügyi előnyei miatt.

Számos tanulmány – köztük egy 2017-ben publikált – bizonyította a gyömbér hatékonyságát számos baktériumtörzs ellen. Ha nem bírod az ízét, szerezd be kapszlában.

Echinacea

Az őslakos amerikai és más hagyományos gyógyítók évszázadok óta alkalmazzák az echinacea-t, vagy más néven kasvirágot a fertőzések és sebek kezelésére.

A Journal of Biomedicine and Biotechnology folyóiratban megjelent tanulmány szerint az Echinacea kivonata sokféle baktériumot képes elpusztítani, beleértve a Streptococcus pyogenes baktériumokat is (ez a baktérium felelős a torokgyulladásért)

Az Echinacea a bakteriális fertőzéssel járó gyulladás ellen is hatásos lehet. Érdemes beszerezni egy doboz kasvirág kivonatot (nem csak) az őszi-téli megfázásos időszakra.

Szegfűszeg

A szegfűszeget hagyományosan a fogászati ​​eljárásokban használták. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. A  szegfűszeg  sokféle baktérium, köztük az E. coli ellen is hatékony lehet.

Oregánó, mint természetes antibiotikum?

Az oregánó fokozza az immunrendszert, antioxidánsként működik és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Egyes tanulmányok szerint az oregánó a leghatékonyabb természetes antibiotikumok közé tartozik, különösen akkor, ha olajat készítenek belőle.