testszerviz-somloi-galuska

NEM KELL LEMONDANI A SÜTIRŐL, AZ ÉDESRŐL!

Velünk lehet!

Hozzávalók a piskótához:

  • 25 dkg cukrozatlan gesztenye massza
  • 3 egész tojás
  • 1,5 evőkanál édesítő (stevia- eritrit)
  • 5 dkg vaj
  • fél teáskanál sütőpor
  • 10 dkg durvára vágott mandula vagy dió
  • Opcionális: mazsola

I. Krémhez:

  • 4 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
  • kb. 1,5 dl víz vagy tejszín
  • Opcionális: rumaroma

II. krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 2-2,5 dl tejszín
  • Vanília aroma vagy rúd kikapart magja
  • 2 evőkanál maskapone
  • 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)

Elkészítése

Piskóta:

  • A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel
  • A gesztenye masszát a vajjal és a sütőporral krémesre keverjük, majd a tojások sárgájával vegyítjük és hozzá adjuk a durvára vágott diót (áztatott mazsolát)
  • A tojásfehérjéket felverjük keményre és óvatosan a masszához keverjük
  • Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe tesszük és 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütjük
  • Ha megsült megvárjuk, míg kihűl és felkockázzuk.

I. krém:

  • A kakaóport az édesítővel és a vízzel felolvasztjuk, ha nagyon sűrű még hígítsuk krémes állagúra.

II. krém:

  • A tojássárgákat kikeverjük az édesítővel, vanília aromával vagy vanília kikapart magjával
  • Felengedjük a tejszínnel, és lassú tűzön sűrűre főzzük
  • Mikor már nem annyira forró hozzá keverjük a mascaponét
  • A tojásos krém felét hozzá keverjük a csokis krémhez, ha nagyon sűrű még hígítsuk (tejszínnel) nem
    túl folyékony állagúra

Ha készen vagyunk a krémekkel és minden kihűlt, akkor poharakban rétegezzük le a hozzávalókat.
Alulra kerül a vaníliás krém, erre a piskóta majd a csoki krém és így tovább.
A tetejére felvert tejszínhabot teszünk és pirított mandula forgácsokkal díszítjük.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

TESTSZERVIZELJ ÉS ÉREZD JÓL MAGAD!

ELSŐ LÉPÉS AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ ITT >>>

Forrás: testszerviz.hu