selyemhernyó-szerrapeptáz-enzim

Bár a szerrapeptáz enzim eredeti funkciója, hogy segítsen megszabadítani a selyemhernyót a gubójától, ez a természetes fehérjebontó enzim sokkal többre képes ennél!

Azzal, hogy feloldja az emberi testben található káros és felesleges fehérjéket, csökkentheti a légutakban termelődő nyálka mennyiségét, lepucolhatja az erek faláról a plakkokat, megszüntetheti a cisztákat, emellett hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, ráadásul a sebgyógyulást is támogathatja, mivel meggátolhatja a kóros hegképződést.

Szerrapeptáz enzim a természet adta orvosság

Első hallásra talán csodaszernek tűnik, pedig a fehérjebontó szerrapeptáz enzimet – amit helytelenül selyemhernyó enzimként – emlegetnek nem laboratóriumi körülmények között állították elő hosszas kísérletezés után.

Ezt ugyanis a selyemhernyónak köszönhetjük, illetve annak a Serratia E-15 elnevezésű mikroorganizmusnak, amely az állat testében él. Még véletlenül sem valami élősködőről van szó, mivel ennek az enterobaktériumnak komoly küldetése van a selyemhernyóra nézve: az a dolga, hogy feloldja azt a selyemgumót, amibe bebábozódott.

A Serratia E-15 tulajdonképpen lebontja a gubót felépítő rendkívül ellenálló fehérjét, így segíti a selyemhernyót abban, hogy immár selyemlepkeként folytathassa tovább az életét.

Sajnos a tenyésztett selyemhernyó számára nem adatik meg ez az állapot, mivel kimondottan azért a selyemszálért tartják, amiből a gubóját szövi. Mivel a selyemszálat akkor már nem lehet legombolyítani, amikor a selyemlepke átfúrta magát rajta, az állatot még bábállapotban elpusztítják.

Fontos tudni, hogy a szerrapeptáz előállításához nem szükséges kioltani a selyemhernyók életét, nem a hernyók testéből vonják ki azt, hanem a Serratia E-15 nevű baktérium segítségével állítják elő!

Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és sebgyógyító

A szerrapeptáz az emberi szervezetre is jótékonyan hathat, oly módon csökkentheti a gyulladásokat, hogy feloldhatja és elfolyósíthatja a gyulladt és elhalt szöveteket, mindezt káros mellékhatások nélkül.

Természetes hurutoldóként képes lehet arra, hogy hatékonyan mérsékelje a fokozott váladéktermelődéssel járó állapotokat, legyen szó megfázásról, influenzáról, arcüreg-, homloküreg-, orrmelléküreg gyulladásról, valamint különféle allergiákról és asztmáról.

Gyulladáscsökkentő hatása különféle bélgyulladások esetén is érvényesülhet (például Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás, irritábilis bél szindróma (IBS)), de segíthet a nőgyógyászati-, fogászati-, illetve ízületi gyulladások leküzdésében.

Ezen túlmenően a szerrapeptáz az érrendszerre nézve is pozitívan hathat: támogathatja és leoldhatja az erek faláról azokat a lerakódásokat, amelyek érszűkületet, sőt, akár végzetes szív- és keringési betegségeket okoznak.

Ebből következik, hogy a szerrapeptáz enzim alkalmazásával csökkenthető az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, a trombózis, a stroke és a szívinfarktus kockázata, sőt, gátolhatja azoknak az anyagoknak a felszabadulását, amelyek fájdalmat idéznek elő a gyulladásos szövetekben.

Antibiotikus kezelés esetén a szerrapeptáz felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatokat, de akkor is hatékony lehet, ha sebgyógyulásról van szó, mivel képes lebontani a túlzott hegszövetet.

Nem mellesleg elősegítheti a szervezet méregtelenítését, emésztési- és emésztőrendszeri zavarok fennállásakor pedig nélkülözhetetlen.

Mire érdemes odafigyelni?

Ugyan a szerrapeptáz használatának nincs ellenjavallata, a véralvadási zavaroktól szenvedők a szedése előtt feltétlenül konzultáljanak a kezelőorvosukkal, mivel vérhígító hatása van!

A szerrapeptáz széles körben alkalmazott gyógyszer Japánban és Európában, míg az Egyesült Államokban táplálékkiegészítőnek minősítették.

SZERRAPEPTÁZ ENZIM ITT >>>

Forrás: 
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12911824
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2688125
www.researchgate.net/publication/283248771_Antiinflammatory_activity_of_serrapeptase
www.researchgate.net/publication/16829099_A_multi-centre_doubleblind_study_of_serrapeptase_versus_placebo_in_post-antrotomy_buccal_swelling
www.supergreens.hu/szuperelelmiszerek-blog/szerrapeptaz-enzim