Olcsó poén lenne a málna és a bálna vagy a veréb és a véreb közti különbséget ellőni. De az aszpartam (mesterséges édesítőszer) és az l-aszpartámsav (aminosav) nem ugyanaz az anyag. Igazából köszönő viszonyban sincsenek.

Az l-aszpartámsav egyike a 23 fehérjeépítő aminosavnak. Nem esszenciális aminosav, mivel a szervezetünk maga is képes előállítani. Számtalan ételben megtalálható nagyobb mennyiségben: osztriga, marhahús, vadak, csírázó magvak, avokádó, spárga, fiatal cukorrépa, stb.

Miért van l-aszpartámsav a Vitaking Multi Sport italporban?

 

Mert a kelátképzést szolgálja. Az aminosavak és köztük különösen az l-aszpartámsav hajlamosak hozzákötődni az ásványisókhoz és egy úgynevezett kelát kapcsolatot létesíteni velük.
Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy ügyesen összekeverjük például a magnéziumsókat l-aszpartámsavval vagy glicinnel. A keletkező magnézium-aszpartát vagy magnézium-glicinát sokkal jobban felszívódó és hasznosuló magnézium forma, mint a más étrendkiegészítőkben található magnézium-oxid vagy az ásványvizekben lebegő magnézium-karbonát (mészkő).

Ez az indoka annak, hogy a termékünkben az aminosavak és az ásványisók egymás mellé kerültek, és ettől lesz az ital vízben feloldva igazán hatékony a benne található kis mennyiségek ellenére is.

Semmi mesterséges édesítőszert – beleértve az aszpartamot – nem tartalmaz. Az enyhén édeskés ízét gyümölcscukor adja.

Forrás: www.vitaminkiraly.hu