Nagy téli méregtelenítés

Mi a jó a méregtelenítésben? Hogy a segítségével megerősítheted az immunrendszered, és még az ünnepek alatt felszedett kilókat is ledobhatod magadról!

Miért pont a tél kellős közepén méregteleníts?

Mert ha nem táplálkoztál egész évben szupertudatosan, és a hideg idő miatt kicsit el is kényelmesedtél, akkor minden esélyed megvan arra, hogy tél közepére lemerüljenek az energiaraktáraid, és legyengült immunrendszerrel és borongós hangulattal kell szembenézz az egyre pörgősebb hétköznapokkal.

Ha szeretnél feltöltődni energiával, akkor tarts egy méregtelenítő kúrát, amelynek segítségével megszabadulhatsz a levegőből, az ételekből és az italokból származó méreganyagoktól, hozzásegíted az immunrendszered a normális működéshez, és még a felgyülemlett stresszt is levezetheted. Maga a méregtelenítés egy teljesen természetes folyamat, amelyet a szervezet külső segítség nélkül is megpróbál elvégezni, és egy kis odafigyeléssel nagyban támogathatod ezt a folyamatot.

Ezért is fontos, hogy a méregtelenítés alatt kizárólag olyan táplálékot vigyél be a szervezetedbe, amely nem terheli a tested és az emésztésed, hanem elősegíti a máj és a vesék tisztító munkáját. A friss gyümölcsök és zöldségek a tisztítókúra alappillérei, ezek ellátják a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, másrészt a rostok az emésztésünket is rendbe teszik.

Télen hajlamosak vagyunk megfeledkezni a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, pedig ilyenkor is éppúgy igényli a szervezetünk, mint az év más szakaszaiban. A legjobb folyadék a víz, amiből ajánlott napi 2 litert meginni. A vizet ízesítheted citrommal, illetve nagyon jó elemei lehetnek a méregtelenítésnek a különböző gyógyteák.

Mire figyelj méregtelenítéskor? Néhány alapszabály

  • Aludj 8 órát! A kúra ideje alatt próbáld úgy alakítani a programodat, hogy korán lefeküdj, és korán kelj fel. Így alaposan kipihened magad, de a hajnali csend és fény megnyugtató hatását is kiélvezheted. A reggeli csendben jógázhatsz, olvashatsz vagy foglalkozhatsz bármivel, ami segít felkészíteni a napra.
  • Gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről! Ahogy már említettük, nagyon fontos, hogy a napi adagot elfogyaszd. Hajlamos vagy megfeledkezni róla? Akkor szögezd le, hogy minden második órában megiszol egy pohár vizet vagy egy csésze teát. Mindig legyen a szemed előtt a poharad (otthon és a munkahelyeden is), ami nem engedi, hogy megfeledkezz róla.
  • Ne egyél feldolgozott, adalékanyagokban gazdag ételeket.
  • Mellőzd a szénhidrátban, illetve zsírban gazdag ételeket.
  • Ne igyál kávét, alkoholt, ne dohányozz.
  • Fogyassz fehérjét (ez lehet proteinturmix vagy tojásfehérje is), hogy a szervezet ne a saját proteinraktárait, vagyis az izmokat kezdje lebontani.

Hogyan méregteleníts? Nekünk ez vált be: Clean Inside® méregtelenítő és béltisztító program>>