Mostanában érezted-e úgy, hogy nehezedre esik kikászálódni  az ágyból? Vagy ha sikerül is kikecmeregned, egész nap fáradtnak és bágyadtnak érzed magad?
Az a helyzet, hogy nem vagy vele egyedül. Ha kicsit jobban megnézzük az embereket az utcán, nem sok olyannal találkoznánk, akit valamilyen szinten nem gyötör a tavaszi fáradtság. Az ember azt hinné, hogy ha már beköszöntött a napos idő megtelünk energiával. De ennek ellenére a tél végére inkább kimerültebbnek érezzük magunkat.

Kellene egy kis üzemanyag

Mint tudod ahhoz, hogy a szervezeted megfelelően tudjon működni, nem árt, ha van hozzá némi tápanyag. Ez egy kicsit olyan mint egy autó. Lehet elég benzin a motor működéséhez, de ha nincs megfelelő kenőanyag, hűtővíz, vagy megfelelő mennyiségű áram az akkuban, akkor egyre kevésbe tudja majd leadni a megfelelő teljesítményt. Elég gyorsan szét is fog kopni, majd pedig tönkremegy.

Így a tavasz elején sokan érzik úgy, hogy rájuk férne egy kis „olajcsere”. Ez azért van, mert a tél végére főképp táplálék útján – és egy kis a bőrünket érő napfény formájában is – bejutott vitaminok mennyisége már nem éppen optimális. Van amiből még egy kicsit több van, mint a másikból, de mivel a vitaminok komplexen vesznek részt a testi folyamtokban, ezért az egyik hiánya is szerteágazó tüneteket produkálhat. A vitaminok felszívódása ráadásul hatással vannak egymásra, ha valamelyikből nincs elég, nem biztos, hogy a másik is rendesen beépül.

Ezért is szoktuk mondani azoknak, akik a tavaszi fáradtsággal küszködnek, hogy érdemes ilyenkor egy kicsit komplexebb vitaminban gondolkodni, például egy multivitaminban, ami elegendő ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint is tartalmaz.

Joggal kérdezheted, hogy mennyi is az a megfelelő?

A piacon rengeteg multivitamint lehet találni, de egy csomó esetben olyan kevés tápanyagot tartalmaz, ami messze nem éri el a kívánt eredményt. Egészen pontosan alig fog valamit is érezni, így nem is csoda, hogy ezen termékek fogyasztása után szkeptikusan állunk majd a vitaminokhoz.

Keress olyan multivitaminokat, aminek magas a hatóanyag tartalma. Boltjainkban és weboldalunkon főként ilyeneket találhatsz. Ha nem találod a számodra legmegfelelőbbet kérd vitamin szakértőink tanácsát akár személyesen, akár e-mailban vagy telefonon.

Tehát a javasolt napi adag nem elég?

Nem éppen! Egyre több tanulmány mutat rá arra, hogy számos vitamin és ásványi anyag esetében, – amikor az RDA-nál nagyobb mennyiségben fogyasztják – hozzájárulnak az optimális egészség fenntartásához és a krónikus betegségek távoltartásához. Az RDA mindössze egy olyan mutató, ami azt jelzi, mi egy átlagos ember vitamin szükséglete annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki nála komoly betegségek, mint skorbut, stb…

 

Itt találhatsz magas hatóanyag tartalmú, remek minőségű multivitaminokat >>

 

forrás: vitaminkiraly.hu