Biztosan elgondolkodtál már azon, hogy miért is vannak ezek a több vitamint és ásványi anyagot tartalmazó multivitamin készítmények. Miért is kellene ezt a rengeteg bogyót bekapkodnod nap mint nap?

Testünk mint vegyi üzem

Képzeld el a testedet egy hatalmas biokémiai üzemként. Körülbelül 70 milliárd sejtünk mindegyikében másodpercenként több milliárd biokémiai reakció zajlik le. Ezekhez a reakciókhoz kellenek bizonyos mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, zsírok, szénhidrátok, fehérjék…).
Ezek nem csak hogy felgyorsítják a folyamatot, hanem egyenesen szükségesek ahhoz, hogy beinduljanak, és végig tudjon futni.

Például amikor a testünk egy hormont állít elő sok-sok pontos és bonyolult folyamatnak kell lefolynia, amikhez különböző mikrotápanyagok kellenek.

Sejtjeinkben lejátszódó folyamatok

Ha még mélyebbre mennénk, láthatnánk, hogy minden egyes sejtünk egy egy ilyen kis üzem (fehérje-molekula gyártó, örökítő-anyag másoló, szemétégető és energia központ) amiben megint csak rengeteg különálló folyamat játszódik le. Sejtjeink folyamatosan működésben vannak, és ezekhez a folyamtokhoz mikrotápanyagokra van szükség, ráadásul folyamatosan.

Ezért fontos, hogy pontosan milyen minőségű táplálékot veszünk magunkhoz. Lehet olyat, ami bőségesen tartalmaz tápanyagokat, és lehet olyat is ami nem. Ha az utóbbiból eszünk magunkat degeszre akkor minőségi éhezésről beszélünk. A hasunk ugyan tele van, de a bennünk lejátszódó folyamatokhoz nincs meg a kellő „üzemanyag”.

Mi történik, ha ezek hiányoznak?

Ha a termelés elején hiányzik valami, akkor az kihat az egész gyártó sorra. Tehát ha hiányzik egy a folyamathoz fontos vitamin, akkor legjobb esetben is lelassul a folyamat, rosszabb esetben nem tud rendben végig menni a dolog.
Lelassul az anyagcsere, és ezzel együtt csökken a teljesítő képesség. Valójában az anyagcserén csak olyan erős, mint e termelési lánc leggyengébb szeme.

Tedd meg azt amit megtehetsz a testi és szellemi teljesítőképességedért. Nem mindig elég, ha egyszerre csak egy vitaminra vagy ásványi anyagra koncentrálsz, hiszen még ezek beépüléséhez is szükség van egymásra. Ezért is fejlesztett ki számos cég rengeteg multivitamin terméket. Viszont érdemes figyelembe venni az összetételüket. Vannak olyan csomagok, amik nem nem tartalmazzák a szükséges mennyiséget. Erről itt egy kicsit többet is írtunk.

A nálunk található csomagoknál figyeltünk arra, remek minőségű és megfelelő hatóanyag tartalmú legyen. A többféle csomagunk más-más vitamin és ásványi anyag összetétellel garantálja azt, hogy megtaláld a számodra a legmegfelelőbb megoldást.

Ha segítségre van szükséged keresd vitamin szakértő kollégánkat személyesen, akik készséggel állnak rendelkezésedre.

 

Itt találhatod meg a multivitamin csomagjainkat >>