papaya_fehérje bontás

Gyomorsav hiány, puffadás, kellemetlen teltségérzet!

Nagyobb lakomák után sokan érezhetik úgy, hogy már nem kívánnak többet enni. Rosszabb esetben valamilyen gyomorproblémával fejezik be az evést. Szerencsére ma már nem kell egyből valamilyen gyógyszer után kutatnunk, hogy elmúljon a kellemetlen érzés. A természet patikája ilyen esetekben is kínál nagyszerű alternatívákat.

Ilyen pl. a papaya is, a gyógyászatban régen ismert gyógynövény. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsavhiányban szervednek.

A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevõ állati fehérje lebontására képes.

A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, a belek nyálkahártyáira rakódjanak le.

Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. hátterében állhat.

A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól.

Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetbõl.

Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba. Az anyagcsere szabályozásában a papaya főszerepet kapott.

Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok gyors lebontását is.

Az emésztési idő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége.

A papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként is javasoljuk fogyasztani. Az gyakorlatilag mindegy, hogy friss gyümölcsként, vagy étrend-kiegészítő formájában pótolja, mindkettő ugyanolyan hatásos.

Forrás: vitaminkiraly.hu

Papaya enzim lelőhely ITT!

fermentalt-papaya-koncentratum