Ketogén diéta Blog

Indul a ketogén blog!

Sziasztok! Ez itt a Ketogén Életmód Krisztával. Itt kérek elnézést azoktól, akiket zavar a tegeződés. A blogjaimban, kommentjeimben és a közösségen belül tegező hangnemet használok. Ez nem azért van, mert nem tisztelem a másik felet. Sokkal inkább azért, mert így barátságosabb, ember közelibb és egyszerűbb. Ezért sajnos azoknak, akik ezzel nem tudnak egyet érteni, ez nem lesz egy kellemes hely. Sajnálom és fontosnak tartottam ezt tisztázni a legeslegelején. Én igencsak középkorú vagyok, elvárom a tegeződést.

Az én történetem

20 éves korom óta komoly problémáim vannak a vénás érrendszeremmel és folyamatosan kerestem a megoldást és a segítséget, hogy hogyan tudok úgy élni, hogy ez az állapot javuljon. Az orvosok (több ország szakembereit is felkerestem) annyit mondtak, hogy ezzel együtt kell élni, nem lehet tenni semmit ellene és ez már csak rosszabbodni fog. Ezt hallgattam 28 éves korom óta és ezzel nem tudtam és nem akartam egyet érteni. De mivel nem vagyok orvos, ezért valamennyire elfogadtam.

2014-ben történt egy nagyobb változás, amikor az élet arra kényszerített, hogy most aztán tényleg keressek megoldást a vénák kezelésére, az állapotom jobbá tételére. Akkorra már elértem egy olyan szintet, hogy nyáron a nagy melegben szinte képtelen voltam lábra állni és csak felpolcolt lábakkal feküdtem délelőttönként. A rettenetes vizesedésről ne is beszéljünk. Ebben az időszakban találkoztam olyan szakemberekkel, akik azt mondták, hogy életmód váltással lehet segíteni az állapotomon. 

Mi segített?

Nem csak, hogy elkezdtem saját magamat rendbe tenni, de közben és azóta elvégeztem különböző tanfolyamokat Angliában, amelyek táplálkozási tanácsadásról, természetes gyógymódokról és segítségről szólnak. Az alacsony szénhidrát tartalmú életmódra specializáltam magam, amibe a ketogén életmód is beletartozik. Azóta több száz ügyfelem és családjuk életét változtattam meg jó irányba. 2018 óta nem foglalkozom személyes tanácsadással. A célom az, hogy minél több ember megismerje az alacsony szénhidrát tartalmú életmód előnyeit és elkezdje alkalmazni őket. Ezért 2019-ben megírtam a Ketogén Életmód – hogyan kezdd el könyvet. Az ekönyv itt Angliában sikert aratott az érdeklődő magyar közönség körében. Folyamatosan futtattam kihívások a saját Facebook csoportomban. 2020 és 2021 nálam is a döntések éve volt. 

Új vállalkozást alapítottam és jelenleg az egészséges életmódról, és a fenntartható életmódról (műanyag mentesség, kevesebb szemét termelése, természetes anyagok használata) szóló könyveket írok gyerekeknek. Egy barátommal és üzlettársammal együtt tesszük ezt Londonban. Fontosnak tartjuk, hogy olyan segítsünk azoknak a szülőknek, akik számára fontos, hogy a gyermekük hogyan nő fel, milyen adatok alapján fogja meghozni később a döntéseit és hogy azok a döntések valójában segítsenek nem csak neki, de lehetőleg mindenkinek aki érintett. A Goodness Books könyvek ezekben a kérdésekben kívánnak segítséget nyújtani.

Ketogén életmód

Visszatérve a ketogén életmódra, a Vitaminpontokkal 2014 óta van személyes, jó kapcsolatom. Egy beszélgetés keretében került szóba, hogy szeretném Magyarországon is kiadni a könyvemet és segíteni adatokkal, receptekkel, tanácsokkal azokat, akik ezt szívesen veszik.

Az évek alatt és a tanulmányai közben kialakítottam a saját stílusomat. A ketogén életmódon belül az élhető, praktikus, nem túl időigényes és semmiképpen sem túlkomplikált verziót képviselem. Én nem számolom a különböző ketonokat a testben és nem hiszek abban, hogy a testet meg kell „hack”-elni. A testnek azt kell adni tápanyagként, amire teremtve van. A többi csak üzlet, túlbonyolítást és tündérpor. Ami amúgy működhet, hiszen sok követője van és sok mindenkinek segít. Nem csak egy féle képpen lehet ketogén életmódot élni. Az az igazság, hogy nagyon sokféleképpen lehet jól csinálni. Ezért én csak annyit szoktam mondani, hogy én nem a „számolgatós, hack-elős” vonalat képviselem, és ha valakit az módszer jobban érdekel, akkor tudok elérhetőséget adni.

Tőlem a következőket várhatjátok

Egyszerű receptek, érthető magyarázat, azonnal alkalmazható adatok, összefüggések elmagyarázása, rövid tanácsok, motiváció, követhető életmód és néha vicces is vagyok.

Minden szándékom azon van, hogy segítsek egy könnyebb, egészségesebb életet élni és kialakítani egy olyan közösséget, ahol mindenki jól és biztonságban érzi magát, ahol egymás segítése és ösztönzése fontos és ahol az alacsony szénhidrát tartalmú életmód virágzik. 

Budden Krisztina