Tényleg gyógyítható a cukorbetegség?

Demecs István a 25nap.hu – A cukorbetegség gyógyítható című könyv szerzőjének válaszát olvashatja, egy olvasója levelére:

Most már muszáj reagálnom! Szuper lehet ez a víz, meg a vitaminok is, de miért csak web-en lehet kapni, és miért ilyen méregdrága?! Ha annyira ász, miért nincs közforgalomban? Van egy olyan érzésem, hogy a végső cél, ahogy látom, hogy vegyük a termékeket! Tehát egy termék bemutató! Költséges dolog cukorbetegnek lenni, de nem mindenki bírja anyagilag! Ami pedig a meggyógyulást illeti, ez nem igaz. Hiszen ha eltér az ember a programtól , menten kiújul a betegség. Tehát ez csak kezeli a tüneteket, nem pedig meggyógyítja!
Van egy pár dolog, amit tudok hasznosítani, ezért hálás köszönetem. De ahogy látom, ez főleg a termékek forgalmazásáról szól, vagyis azoknak, akik meg tudják venni ezeket a méregdrága cuccokat! Nekem például havi 10.000 ft-ért állítottak össze vitamin csomagot. Nevettem kínomban, miből tudnám én ezt megvenni? Sajnos, ezt csak tele pénztárcával lehet bírni!
Röviden ennyi a véleményem!

Üdv! Judit

Kedves Judit,

Köszönöm a véleményt.
Szerintem az igazság még megdöbbentőbb, mint amit Ön írt. Ha ma valaki egészségesen szeretne étkezni és ezáltal nagyjából biztonságban tudni magát az olyan életmódbetegségektől, mint a cukorbetegség (diabétesz), a szív és érrendszeri betegségek vagy az egyéb gyulladásos betegségek (SM, artritisz, stb…) havonta nagyjából és fejenként 60.000 Ft-ot kell költeni erre (2015-ös árakon).

Ennél talán olcsóbban jön ki, ha lehetősége van arra, hogy maga megtermeli vagy valakivel megtermelteti a friss zöldséget és húst, vagy a házi erjesztett tejtermékeket, de erre kevesen vállalkoznak.

Az, hogy 70-80%-ban gabona alapú, fejenként évi 35 kg cukrot tartalmazó olcsó étrenddel, havi 30.000 Ft-ból egészségesnek lehet maradni, egy csúnya átverés és csupán a táplálkozási intézetek propagandája. Igazából még én sem jöttem rá, hogy pusztán ostobaságból vagy gyógyszeripari elkötelezettségük révén terjesztik ezt.

Örülök, hogy felismerte amit ír, miszerint a beteg újra beteg lesz, ha szakít az általam felvázolt étrendi és életmódbeli szokásokkal. Ezt szerettem volna elérni a programommal. De azt ugye nem gondolta komolyan, hogy ezt “tüneti kezelésnek” hívja. Éppen hogy a betegség kiváltó okait kezeljük azáltal, hogy némi ésszerű étrendi és életmódbeli változtatást viszünk be az életünkbe 3 hét alatt.

Hogyan tud valaki havonta a jelenleginek a dupláját költeni étkezésre? Ez nem témája a programomnak. Én ahhoz értek, amiről írtam. De láttam a könyvesboltban olyan témájú könyveket is, amik a “hogyan keressünk kétszer annyit” témájában íródtak. Talán összecsomagolva kellene árulni a kettőt? De naponta találkozom olyanokkal a rendelőmben, akik azt állítják, hogy nincs 6.000 Ft-juk havonta egy jó képességű multivitaminra, miközben ennek dupláját költik el TV előfizetésre.

25nap.hu programja lassan 10 éves lesz. Időközben párszor finomítottam rajta és igyekeztem úgy alakítani, hogy minél könnyebb legyen megszerezni, követni és betartani. Sajnos azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az egészséges étel drágább, mint a vizes zsemle margarinnal és szalámival.
Azt meg ugye már kérdeztem, hogy miért van a szalámiban cukor?

Forrás: www.naturhirek.hu