Életerő 50 év felett

Az ember sokszor nem hiszi el a nála idősebbek által sokat emlegetett „majd meglátod” kezdetű tapasztalatokat. „Majd meglátod, hogy 50 felett örülsz majd ha eszedbe jut a riasztó kódod, nem hogy a tavalyi nyaralásod címe.” „Jaj, ne izgulj, 50 után majd meglátod, hogy a derekad nem úgy fogja bírni, mint most.” De miért ennyire rosszak a tapasztalatok?

Attól hogy korosodunk, még nem szabadna beletörődünk a fájdalomba, feledékenységbe, kényelmetlenségbe

Az igazság az, hogy a felgyorsult világunkban és a rohanó társadalomban nehéz megtalálnunk a helyünket és még nehezebb kialakítanunk megfelelő, egészséges étkezési szokásokat. Persze a csapból is az folyik, hogy mit tanácsolnak a dietetikusok a kiváló minőségű életmódért, no de az ábra egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt az egészségtudatos étkező pálcája mutatja az emelkedő görbék felé mutatva. Ennél azért jóval többről van szó. Szükségünk van arra, hogy életünkben kiegyensúlyozottságot teremtsünk. Képesek legyünk a munkát, a már felnőtt gyerekeink gondjait, támogatását, az unokákra való vigyázást és a pihenést egyensúlyba hozni. Ehhez azonban szükség van arra, hogy ne veszítsük el türelmünket és energiánkat. Hiszen ha fáradékonyak vagyunk és mellette nap, mint nap megküzdünk a derék, hát vagy egyéb testrészünk állandó fájdalmával, a végére olyannyira elfáradunk, hogy nem tudjuk kiélvezni a pihenésre, unokázásra, utazásra szánt szabadidőnket. Ne törődjünk bele abba, hogy ez így a normális. Ezen a jelenségen rendkívül nagy mértékben könnyíthetünk, ha biztosítjuk magunknak a megfelelő vitamin ellátottságot.

A vitaminok szerepe a hétköznapokban

A sok gondoskodás, sütés-főzés által még egyáltalán nem biztos, hogy be tudjuk vinni a szervezetünk működéséhez szükséges összes tápanyagot. Nem beszélve arról a jelenségről, ha időnk sincs arra, hogy minden nap tudatosan készítsük el a napi menüt. Egy ilyen étrend kialakítása nem kis feladat, de szerencsére megvan a megfelelő megoldás. A tudománynak köszönhetően tisztában lehetünk azzal, hogy melyik vitamin mely szervünket szolgálja és mit okozhat, ha hiány keletkezik egyes tápanyagokból. Ahogy pontosan tudhatjuk a konkrét tápanyagszükségletét egy újszülött kisbabának, úgy tisztában lehetünk azzal is, hogy bizonyos korban, melyek azok a vitaminok amikre feltétlenül szüksége van szervezetünknek, hogy az hibátlanul, vagyis egészségesen működjön.

Lássunk tehát néhány alap összetevőt, amelyre szükéged van, ha betöltötted 50. életéved

  • B1 vitamin: Ez tulajdonképpen az agyserkentő vitamin. Kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre. Ha szervezetünk B1 hiányban szenved, akkor erősödhet fel az emlegetett feledékenység jelensége.
  • Gingko Biloba: És ha már a feledékenységnél járunk, kiegészítésként kiváló memória erősítő lehet ez a szuper, természetben előforduló, memóriára jótékony hatást gyakorló növény.
  • Omega 3 zsírsavak: Az egészségünk megőrzését segítik elő a normális anyagcsere megtartással, illetve a szív és érrendszeri, daganatos betegségek megelőzésében is nagy szerepük van.
  • Szelén: Főként tengeri állatok húsában, illetve állati belsőségekben, teljes kiörlésű gabonafélékben található. Antioxidáns hatású, immunrendszer erősítő illetve számos a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat beindítója. Mindemellett csökkenti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
  • E vitamin: A szabadgyökök károsító hatásától véd, hozzájárul az öregedési folyamat gátlásához.

A fent felsorolt tápanyagok bevitele nehezen ellenőrízhető, ha csupán a táplálkozás által szeretnénk mindezt a sok jót bevinni szervezetünkbe. Ráadásul a fenti lista csupán egy kis része annak a szükségletnek, amely által 50. életévünk felett is megőrízhetjük fiatalos energiánkat, egészségünket, életkedvünket.

Milyen szuper dolog, hogy erre van már megoldás. Előzd meg a betegséget, légy fitt és aktív. Az ember hajlamos addig várni, amíg már megvan a baj, és költheti pénzét drága gyógyszerekre, kezelésekre. Miért ne törődjünk magunkkal még a megfelelő időben? Erre a kérdésre született egyértelmű válaszként a Multi Senior Profi Vitamincsomag. Ez egy olyan komplett csomag, amely a fent felsorolt vitaminokon és étrend kiegészítőkön kívül még számos más hatóanyagot is tartalmaz egyetlen dobozban, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy fájdalmak, ingerlékenység és feledékenység nélküli, pozitív és boldog életet éljen az ember 50 év felett is!

Foglalkozz egészségeddel, még időben! Ismerd meg részletesebben a Multi Senior Profi vitamincsomag által nyújtott lehetőséget!