aloe_vera

Létezik egy növény, ami évszázadok óta mindig megbecsült, természetes gyógyír volt. Világszerte többféle névvel is illették, mint például: „A mennyei termés” az „Élet gyümölcse” a „Csodanövény”.

 

Egyiptomban a fáraók a hosszú élet elixírjének tartották. A legenda szerint Kleopátra és Nephertiti is e növény húsának gyógyító és bőrregeneráló hatásának köszönhette szépségét.

Melyik ez a növény és milyen kutatási eredményeket értek el vele?

Ez a növény az  Aloe Vera.

Az Aloe Vera kis igényű, szerény növény, melyet probléma nélkül nevelhetünk magunk is. Így szükség esetén mindig van kéznél egy friss levél, mellyel a bőr leégése vagy sérülése esetén elsősegélyt nyújthatunk. Ahhoz azonban, hogy a gyógynövény hatóanyagai beérjenek, legalább ötéves kort kell elérnie. Nem mindig könnyű Aloe Vera Barbadensis Miller gyógynövényhez jutni. Ha esetleg szupermarketben látunk Aloe Verát, a vásárlást jól gondoljuk meg. Lehet, hogy olcsó, de szinte biztosra vehetjük, hogy műtrágyázták, rovar- és gyomírtószerekkel permetezték. Elsősegélynövénynek egy ilyen aloé nem alkalmas.

Aloe Vera géllel kapcsolatos kutatások

2005-ben vizsgálatban* kimutatták, hogy az Aloe Vera gél fokozza a C-vitamin és E-vitamin biohasznosulását. A tudományos munkatársak utalnak rá, hogy az Aloe Vera gél molekulái kötődnek a vitaminokhoz, így lassítják a vitaminok lebomlását a béltraktusban, segítve a felszívódást. 
Ez a vizsgálati eredmény nagyon jó hír, sok emésztési, felszívódási zavarral küzdő ember számára. Aloe Vera gél segítségével, a vitaminok nagyobb hatásfokú felszívódása számukra is elérhető lehet.  

(*2005. Vinson, Al Kharrat, és Andreoli ; kettős vak, randomizált, kontrollált vizsgálat Aloe Vera géllel
Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92765)

Hol tudok minőségi Aloe Vera gélt vásárolni?

Ez a kérdés többször felmerült az évek folyamán, ezért kerestünk olyan termékeket, amik kiváló minőségben tartalmazzák az Aloe Vera gélt. Több terméket kipróbáltunk, amíg sikerült megtalálnunk a megfelelő terméket.
A kiválasztott Aloe Vera gélt tartalmazó termékek, már elérhetőek szaküzleteinkben.

Bővebb információért kattintson a képre!

aloe_vera