nyomelem_huminsav

Az elmúlt 40 évben nagyobb mértékben változott meg táplálkozásunk, mint az azt megelőző 4000 évben. A kereskedelmi növény- és állattermelés, ami magába foglalja a leglenyűgözőbb technikákat (növényvédőszerek, műtrágyák, genetikailag módosított lények, GMO), hihetetlen mértékben okoz hiányt a korábban komplexen elérhető nyomelem tartalomban.

Tény, hogy ma a boltokban megvásárolható élelmiszerek nem tartalmaznak nyomelemeket komplex formában.

Bár a modern mezőgazdaság által ontott ételek kinézetre szépek és kívánatosak, a valóságban sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaznak és ezen tápanyagok arányaikban is jelentősen felborult állapotot mutatnak.

Hogy ez csupán az elmúlt fél évszázad során jelent meg, arra egészen egyszerű módon jöttek rá kutatók. Nem csupán ma férhető hozzá és mérhető meg egy vadon nőtt gyümölcs tápanyag összetétele, hanem több ezer évvel ezelőtti tőzeges üledékek is léteznek, amik remekül konzerválták a történelem előtti idők állapotát.

Mi lenne, ha ezt a történelem előtti változatosságot elérhetővé tennénk, és olyan étrend-kiegészítőt adnánk, ami minden nyomelemet tartalmaz, amit évezredekkel ez előtt a növények megkötöttek és ráadásul éppen annyit juttatna a szervezetedbe, amennyire neked van szükséged és nem annyit, mint amennyire nekem?

Vitaking Metal Balance

Régóta gondolkodom azon, hogy miért és mennyi nyomelem komplexet kell fogyasztani valakinek. Kinek van cián hiánya és mennyi az optimális fogyasztás alumíniumból.

Ugye jó kérdések?

A ma kapható nyomelem komplex készítmények két különböző módon oldották meg a fenti dilemmát. Az egyik úgy, hogy kihagyja a legtöbb összetevőt és csupán pár ismertebb elemet tesz bele a készítménybe, általában mesterségesen előállított vegyületekből. Ez jellemzi a ma piacvezető terméket is.

A másik piaci trend valami olyan tengeri eredetű, sótartalmú anyag fogyasztása, ami tartalmaz minden elemet, ami a tengervízben oldva megtalálható vagy évmilliókkal ezelőtt megtalálható volt. Ide tartoznak a Holt tengeri, a Nagy Sóstóból származó és a korall alapú készítmények is, valamint a Kelp moszatból égetéssel előállított hamu. Ezeket alkalmazza ma szinte a világon kapható összes termék gyártója.

A Metal Balance az más

VK_Metal_Balance

A kapszula fő összetevője a huminsav és a fulvosav. A több ezer éve élt fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek hozták létre a történelem során. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
Minden kapszula tartalmaz ezeken kívül három algát: spirulina platensis, chlorella vulgaris és lithotamnium calcaerum. A három alga három különböző okból került a készítménybe:

  • Spirulina: tökéletesen emészthető nagy fehérje tartalmú tápanyag, ami megnöveli a Metal Balance tápértékét
  • Chlorella: természetes módon hozzájárul a szervezetben felesleges nehézfémek kiürítéséhez
  • Lithotamnium: egyedülálló szerves kalcium forrás

A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása éppen Magyarországon található.
Összességében elmondható, hogy a Metal Balance, azért jobb vetélytársainál, mert:

  • a mikroelemeket természetes kelátos kötésben tartalmazza (mentes a mesterséges mikroelem pótlók okozta mellékhatásoktól)
  • 100%-ban természetes (nem tartalmaz tartósítószereket, színezékeket és mesterséges aromákat)
  • szélesebb spektrumon tartalmaz mikroelemeket (szedését nem szükséges kiegészíteni más mikroelem pótlókkal)
  • jól emészthető algákkal készül, amik növelik az alap összetevők hatékonyságát

Mit várhatunk a fogyasztásától?

Kevesebbszer leszel éhes. Érdekes módon a szervezetünk éhségként éri meg egy-egy elkülöníthető mikrotápanyag hiányát. Kísérletileg igazolt tény, hogy mindössze nátrium megvonásával éhséget lehet előidézni függetlenül attól, hogy mennyit evett az illető más tápanyagokból. Amennyiben a testedben MINDEN nyomelem egyensúlyban van, kevesebbszer fogsz ételt kívánni úgy, hogy igazából nem is vagy éhes. A Vitaking Metal Balance segít ezt az egyensúlyt létrehozni.
Érdekes, hogy például a különféle gyógyszeres kezelések hatására kialakuló krónikus étvágytalanságot is megszüntetheti, ami pedig ennek éppen a fordítottja.

Támogatja az immunrendszert. Már a legegyszerűbb, pár nyomelemet és ásványi anyagot tartalmazó készítmények, mint például a Béres Csepp is látványosan javítják az immunrendszer védekező képességét. A Metal Balance legalább 70 ismert nyomelemet tartalmaz szerves formában évezredekkel ezelőtt lerakódott tőzegből kivonva, emberi és állati fogyasztásra alkalmas formára feldolgozva.

Méregteleníti a szervezetet. Talán ez a legérdekesebb tulajdonsága a terméknek. Egyedülálló módon a testben lerakódott nehézfémekkel igen könnyen lép kapcsolatba és miközben emésztetlenül távozik, magával viszi őket. Mindezt természetes módon, minden nem kívánatos mellékhatás nélkül. Ugye fontos azt tudnunk, hogy egy nehézfém esetén mikor beszélhetünk nyomelemről, és mikor szennyező anyagról. Például az ón nevű fém hiánya a táplálékunkból hiánybetegséget okoz, míg az ón mérgező mennyiségben is bejuthat a szervezetünkbe és különféle idegrendszeri elváltozásokat képes okozni. A Metal Balance feladata eldönteni, hogy éppen kivonni kell egy feleslegesen ott lévő fémet, vagy leadni, mert hiány alakult ki belőle.

Szerves kelátképző. A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket “szerves” vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

Antioxidáns. Összetevői igen gyorsan lépnek kapcsolatba a sejteket öregítő, károsító un. szabad gyökökkel és emiatt hatékony védelmet nyújtanak szervezetednek.

Egyéb szervetlen nyomelem források

Számos nyomelem készítmény kapható a patikákban és az élelmiszer- valamint bioboltokban. Ezekben egy dolog közös: szervetlen formában tartalmaznak ásványi sókat. Szinte mindegy, hogy Holttengeri vízből, himalájai sóbányából, japán korallból vagy a Nagy Sóstó medréből származik az alapanyaguk.
A különbség talán annyi, mint a TúróRudi és egy kavics között. Mindkettő kalciumot tartalmaz.

Magyar termék

A Bakony lábánál egy felhagyott bánya területén található a világ legjobb minőségű humin- és fulvosav tartalmú tőzege. Ennek a lelőhelynek a helyén nagyjából 4000-10000 évvel ez előtt őserdő volt, ami tőzeggé alakult. Mint ismeretes, a tőzeg egy magas szervesanyag tartalmú lerakódás, amely az évezredek során elhumuszosodott, lebomlott növényekből halmozódott fel. A bomlás előrehaladásával először a humusz, majd a huminsavak, végül a fulvosavak keletkeznek. A valóságban ez egy tiszta tápanyagraktár.
Ebből a tőzegből gondosan ellenőrzött technológiával készül a Metal Balance alapanyaga szintén Magyarországon. Az alapanyag állandóságát, valamint érzékenységét is figyelembe vevő technológia a gyártásközi és végtermék-ellenőrzéssel együtt biztosítja a termék összetételének állandóságát.

Forrás: vitaminkiraly.hu

Metal Balance lelőhely! Kattints!

nyomelem