Három domináns hormon működik testünkben, melyek, ha a kívánatosnál nagyobb mennyiségben vannak jelen, 24-72 órára megállítják a zsírégetési folyamatot.
Az ösztrogén (női nemi hormon), a kortizol (a mellékvese által termelt stressz elleni védekező hormon) és az inzulin, mely a vércukor szintet szabályozza és tartja a megfelelő határértékek között.

Amikor édességet eszünk, sütit, csokit, tortát és egyéb, akár rejtett cukrot tartalmazó ételeket, finomított gabonából készült péksüteményeket, gyorsan lebomló szénhidrátokat, akkor az inzulintermelés fokozódik, és azonnal megkezdi a cukorszint optimalizálást.

Ez egy természetes folyamat, szükséges is a szervezetnek ahhoz, hogy kezelni tudja a megnövekedett cukorszintet.
Ugyanakkor egy kis darab süti is képes azt előidézni, hogy a zsírégetési folyamatok leálljanak és helyette bekapcsoljon a zsírépítő mechanizmus.
Ezt tudjuk ugyan, mégis sokszor ellenállhatatlan vágyat érzünk péksütemények, kenyérfélék, édességek iránt. A szervezetnek nincs szüksége ezekre, mégsem tudjuk megállni, hogy ne együk.

Az ilyen sóvárgásoknak megvan az oka és ezeket lehet kezelni, sőt kell is. Nem az a megoldás, hogy kínlódva és hatalmas akaraterővel távol tartjuk magunktól az előbb említett élelmiszereket, hanem az, hogy megszüntetjük az irántuk érzett erőteljes sóvárgást. Ha ez megszűnik, nem le kell mondanunk ezekről, hanem egyszerűen eszünkbe sem jutnak.

Egy egészséges test nem sóvárog. Nem vágyakozik más iránt, mint ami igazán táplálja és egészséges a számára. Ha az igazi okokat kezeljük, akkor az édességet nem azért esszük meg alkalmanként, mert nagyon kívánjuk, hanem azért mert egyszerűen élvezeti értéke van, finom.

Tudja meg, hogy mi okozza az acélos akaraterőt is megtörő kívánósságot!
Tudja meg, hogyan lehet az okát megszüntetni,és kezdjen el Ideális Testet építeni!
Jelentkezzen egy konzultációra most!