allergia-kezelése-gyógynövényekkel

Az emberek közel negyedének életét keseríti meg valami felső légúti allergia, amit a ma már elterjedten használt anti-hisztaminok mellett számos gyógynövény használatával is lehet enyhíteni.

Ezek közül a malabár dió (Adhatoda Vasica) nevű, Ázsia 1000 méternél magasabb területein őshonos gyógynövény levelének kivonata az egyik leghatékonyabb. Évtizedek óta széles körben használják a hagyományos indiai orvoslásban allergia esetén is.

Kivonata hasznosnak tekinthető:

  • asztma
  • szezonális allergia
  • bronchitis (hörgő gyulladás)
  • tuberkulózis (TBC)
  • más tüdő- és hörgőbetegségek kezelésében.

A levelekből készített oldata köhögés és egyéb megfázás tüneteinek kezelésére is használható. A megnyugtató hatás a torok irritációját könnyíti meg, és lelassíthatja a légúti lerakódásokat, ami miatt jó fájdalomcsillapító eszköz is egyben.

A malabár dió számos növényi gyógykészítmény összetevője, és ezek különféle kombinációban különböző márkanevek alatt jelennek meg. Használatakor fontos, hogy kövesse a gyártó ajánlott adagolási javaslatát.

Most egy itthon is kapható terméket említenék meg. Gyógynövény kivonatokat tartalmazó, kimondottan allergia tüneteinek enyhítésére kifejlesztett komplex készítmény.

A neve Allerdin és a malabárdió kivonat mellett tartalmaz bazsalikom kivonatot, rozmaring kivonatot, zöld tea kivonatot, ginkgo kivonatot, és édesgyökér kivonatot. Ezek kombinációja az általam ismert legjobb összeállítás ebben a kategóriában. Fontos, hogy a dobozon található leírás szerint legalább egy órával evés előtt vagy 2 órával evés után kell szedni a legjobb hatás elérése érdekében.

Forrás: naturhirek.hu

Bővebb leírás az ALLERDIN-ről ITT >>>