allergia-ellenes-etelek

Fogyassz bőségesen ezekből az ételekből,
és szabadulj meg az allergia kellemetlen tüneteitől!

Citrusfélék: Számos tanulmány alátámasztja a C-vitamin hatékonyságát az allergia elleni harcban. A C-vitamin legjobb forrásai a citrusfélék, többek között a narancs, citrom és a grapefruit.

Vörös szőlő: Az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása segíti a testben előforduló gyulladások csökkentését. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezen felül a vörös szőlőknek a héja nagyon gazdag rezveratrolban (növényi vegyület, főleg a gyümölcsök héjában fordul elő), ami nagyon hatékony gyulladáscsökkentő.

Brokkoli: A brokkoli jól ismert a táplálkozás-tudományban előnyös élettani tulajdonsága miatt. Megtalálható benne számtalan vitamin és létfontosságú ásványi anyag. Remek C-vitamin forrás, így sokat segíthet az allergia elleni harcban.

Leveles zöldségek: A leveles zöldségekben (pl. káposztafélék) található karotinok segítenek csökkenteni az allergia tüneteit. Ezen kívül a szervezetben antioxidáns hatásuk is van. A béta karotin (az A-vitamin provitaminja) zsírban oldódik, célszerű olyan étellel együtt fogyasztani, ami tartalmaz némi zsiradékot is.

Dió: A dió magnéziumban és E-vitaminban gazdag. A magnézium jó hatással van az allergiához társuló légúti kellemetlenségekre. Az E-vitamin ezzel párhuzamosan segít az immunrendszer megerősítésében.

Alma: Egy tanulmány szerint, azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak almát, kisebb valószínűséggel alakul ki allergia. Az alma tartalmaz egy quercetin nevű anyagot (a quercetin egy flavonoid féle), ami hatékony gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Az alma héja szintén gazdag antioxidáns forrás, tehát segít sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

Hal: A tengeri hal remek omega 3 forrás. Az omega 3 zsírsavak gyulladás csökkentő hatásukról ismertek és erősítik az immunrendszert, hogy a test hatékonyabban működjön.

Hagyma és fokhagyma: A hagyma és a fokhagyma szintén gazdag quercetinben, mely antihisztamiként működik, és mind a megelőzésben mind a kezelésben is hatékony segítséget nyújthat.

Ha Te is az allergia tüneteivel küzdesz, a legjobb ha meggyőződsz arról,
hogy a mindennapi étrended bőségesen tartalmazza a fenti tápanyagokat!

Forrás: Naturalnews.com

Szeretnéd jobban megismerni a Tested működését?
Most akciósan megteheted! Kattints!