Összetevők

Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.

Egészség mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

30.000 Forintnál
Ft
30.000 Ft

Bétakarotin

Az A-vitamin, illetve előanyaga, a bétakarotin a legfontosabb bőrvédő hatású vitamin.
Serkenti a sejtek pigment-képződését, ezáltal elősegíti a bőr egyenletes barnulását, és nem utolsósorban meggátolja a napfény ultraibolya sugarainak károsító hatását.
A bétakarotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással – melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása – megfelelő mennyiséget juttatunk a szervezetünkbe, így nincs szükség különféle bétakarotin-kiegészítő beszerzésére, hanem a napi táplálkozással már fel is tudjuk készíteni bőrünket a káros sugarakra.
A karotin a szem és a bőr működésének egészségét is óvja a különböző károsító hatásoktól. Erőteljes antioxidáns aktivitású, véd a szabadgyökök ellen, melyek az edzés során nagy mennyiségben képződnek.
  • A magas gyümölcs, zöldségfogyasztáshoz kapcsolódó nagyobb természetes karotin, béta-karotin bevitel alacsonyabb tüdőrák kockázattal jár, de más rákos megbetegedések, így a prosztatarák, valamint a szív-érrendszeri betegségek száma is csökken.
  • A cataracta kifejlődése lassulhat a karotingazdag táplálkozás hatására.
  • A leégés veszélyét a béta-karotin (különösen más antioxidánsokkal együtt fogyasztva) csökkentheti, a napra érzékeny embereknek segítséget nyújthat.
Természetes forrásai:

Legnagyobb mennyiségben a sárga/narancssárga/sötétzöld gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő, így például sárgarépában, őszibarackban, spenótban, kelkáposztában.

© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&