Biomenü Bio Perui Kakaópor 250g
Biomenü bio perui kakaópor
A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segíthet az öregedési folyamatok lassításában.
A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelhetik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. Javasoljuk a kakaót nem az esti időszakban fogyasztani, mert alvási problémákat okozhat. Fokozott szellemi megterhelésnél, például vizsgaidőszakban természetes segítség lehet a koncentrálásban, a memória élesítésében, a fáradtság leküzdésében is.
Több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint erős antioxidánsokat, polifenolokat és flavonoidokat.
Jótékony hatásai:
- Támogathatja az egészséges szív-és érrendszert
- Serkentheti a vérkeringést
- Véralvadásgátló
- Segít szabályozni a vérnyomást
- Hangulatjavító hatású
- Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán
Összetevők:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Tápanyagok 100g-ban:
- Energia 1533 kJ/366 kcal
- Zsír 11 g
– amelyből telített zsírsav 6,5 g
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 3,6 g
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 0,5 g - Szénhidrát 26,8 g
– amelyből cukor 0,9 g - Rost 24,3 g
- Fehérje (protein) 28 g
- Só 0 g
- Foszfor 778 mg
- Magnézium 572 mg
- Vas 9,3 mg
- Réz 4,1 mg
- Mangán 5,3 mg
Még nincsenek értékelések.