Brokkoli kivonat 400mcg (60)
A brokkoli egy remek multivitamin és ásványianyag bomba: magas az A-, C-, E- és B-vitamin tartalma, illetve a benne található kalcium segít erősíteni a csontozatot.
Jelentős mennyiségű magnézium és kálium található benne, béta-karotin tartalma miatt pedig jó hatással van a bőrre, a szemre, és az idegrendszerre is.
Nyomelemek közül jelentősebb mennyiségben a szelén (fertőzések ellen lényeges) és a vas (vérképzéshez fontos) található meg benne.
Tudósok szerint a brokkoliban lévő szulforafán nevű anyag jótékony hatással van a szívre és az érrendszerre.
Azt már korábban észrevették, hogy bizonyos zöldségek (brokkoli, káposzta, kelbimbó) csökkentik a szívrohamok kockázatát. Cukorbetegség esetén növekszik a kockázata a szív és érrendszeri betegségeknek, illetve egyéb egészségi problémáké is (pl. veseproblémák).
Paul Thornalley professzor ezt mondja a sulforaphane-ról: “Kutatási eredményeink arra engednek következtetni, hogy az olyan anyagok, mint a brokkoliban található sulforaphane, segítséget nyújthat a cukorbetegeknél kialakuló érrendszeri problémák megelőzésében.”
Hozzátette azt is, hogy nagyon hasznos lenne a későbbiekben odafigyelni arra, hogy minél több kelbimbót, brokkolit, és káposztát fogyasszanak a cukorbetegek. “Hisszük, hogy jót fog tenni nekik.”
Dr. Robert O. Young írta a következőket:
“A brokkoliban található sulforaphane egy nagyon erős savlekötő, illetve lúgosító anyag, ami védi a vért, a vérereket és számos más, létfenntartó szervet. A brokkoli az egyik leghatásosabb öregedést gátló zöldség!”
A brokkoliban lévő szulforafán egy remek antioxidáns anyag. Segít megvédeni a sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Szabad gyökök az emberi anyagcsere folyamat során folyamatosan keletkeznek, illetve be is lélegezzük őket a szennyezett levegőből. A szabad gyökök aktívan hozzákapcsolódnak a sejtjeinkhez és mivel erős oxidáló hatásúak, károsítják a sejtjeinket. Így a szabad gyökök megbetegíthetnek, öregíthetnek, ezt szervezetünk többféle antioxidáns eljárással törekszik ellensúlyozni.
Szulforafán előfordul a káposztafélékben és a karfiolban is, ám legjelentősebb mennyiségben a friss brokkoliból juthatunk hozzá! Ez lenne a legideálisabb. Amennyiben nincs lehetőséged naponta friss brokkolit fogyasztani, optimális megoldás lehet helyette a brokkoli kivonat kapszula.
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula
OÉTI bejegyzési szám: 9596/2011
Kapszulánként 400mg szulforafánt tartalmaz (koncentrált brokkoli csíra), 0,4% szulforafánra sztenderdizálva.
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Még nincsenek értékelések.