Kedvezmény mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

5.000 Forintnál
Ft
5.000 Ft

Valóban okozhat a C-vitamin vesekövet?

“Például kézenfekvőnek tűnhet számunkra, laikusok számára, hogy a c-vitamin és a vesekő kialakulásának összefüggését úgy vizsgáljuk, hogy megvizsgáljuk a különböző mennyiségű c-vitamint fogyasztókat és azt, milyen valószínűséggel alakul ki náluk  vesekő. Még ez sem jogosít fel bennünket egy teljesen ok-okozati összefüggés kijelentésére, de mégis százszor közelebb állna a valósághoz, mint egy olyan vizsgálat, amikor a vizeletmintákat laborban forraljuk és lehűtjük, és méricskéljük az oldott anyag tartalmukat….Ez egy jó játék, de semmi köze ahhoz, ami a vesékben, vagy általában véve az élő emberi szervezetben zajlik.”

Forrás: Naturhirek.hu

A zsírban oldódó vitaminokat tényleg túl lehet adagolni?

“Csak két vitamin létezik — az A- és a D-vitamin —, amely jelenthet némi kockázatot nagyon nagy dózis esetén, mivel a szervezet elraktározza őket. Minden esetre sokkal gyakoribb, hogy az emberek ezek hiánybetegségében szenvednek, nem pedig a túladagolás miatt.”

Forrás: Naturhirek.hu

Valóban elegendő a 100% RDA?

“Mint arról már volt szó, minden ember más és más vitaminszükséglettel rendelkezik. Még akkor is lehet, hogy nem jutunk megfelelő mennyiségben a fontos vitaminokhoz, ha pontosan betartjuk az RDA-ra vonatkozó utasításokat. Valójában sok orvos és kutató véleménye szerint az RDA idejétmúlt és konzervatív előírás. Ez esetben pedig az emberek az RDA szerint bizony alultápláltak a vitaminok tekintetében.”

Forrás: Naturhirek.hu

Miért van szükség vitamincsomagra? Miért nem elég, ha egy tablettás multivitamint szedek?

Egy napi csomagban található 27 összetevőt nem lehet egyetlen tablettába sajtolni anélkül, hogy az ne esne át jelentősebb minőségi romláson. Gondoljon csak bele, hogy a vízben és a zsírban oldódó vitaminok egy tablettába vagy kapszulába sűrítése sem kis kihívás és tulajdonképpen semmi értelme.

A vitaminok helyettesítik az egészséges táplálkozást?

A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.” – Áll a termékek dobozán, mivel a vitaminok kiegészítik a táplálkozásunkat olyan létfontosságú anyagokkal, melyeket elég nagy valószínűséggel már nem tartalmaz.

Vitamint szedek, miért sárga a vizeletem?

“Ha szedem a B-vitaminokat, a vizeletem világossárgává válik. Mi a baj? Nincs baj. A B2-vitamin természetes állapotában sárga, és a nagyobb mennyiségű vitamin beszivárog a vizeletbe, megváltoztatva annak színét.”

Mikor érdemes beszedni a vitaminokat?

A nap során bármelyik főétkezés után közvetlenül, vagy az étkezés közben célszerű elfogyasztani, hogy a kiegészítők minél jobban összekeveredhessenek az elfogyasztott ételekkel. Nem az a lényeg, hogy minél gyorsabban felszívódjanak, hanem az, hogy minél egyenletesebben táplálják a testét. Soha ne vegye be éhgyomorra! A legjobb, ha azzal az étkezéssel fogyasztja, amelyik tartalmaz némi zsiradékot is. Ez is javítja a hasznosulást.

Miért van szükség B-komplexre?

“Azt olvastam, hogy egy-egy betegség esetén egy konkrét B-vitamint kell szednem, ugyanakkor jó, ha B-komplexet is fogyasztok. Ez egy kicsit zavaros.

Az egyes B-vitaminoknak meghatározott, pozitív hatása van az egészségre. De mind a kilenc B-vitamin egy szorosan osszefüggő család tagja. Ha nagy mennyiségben szedjük az egyik B-vitamint, jó, ha mellé B-komplex (vagy multivitamin) kiegészítést is alkalmazunk. Ha például úgy érezzük, hogy a B1- vitamin jót tesz a hangulatunknak, akkor nyugodtan szedhetjük, de vegyünk mellé B-komplexet vagy multivitamint is. Így a kúra egyrészt még hatékonyabb lesz, másrészt nem okozunk hiányt egy másik vitaminból azzal, hogy az egyiknek megnöveljük aránytalanul a szedését.”

Forrás: Naturhirek.hu

Az orvosok miért nem írnak fel vitaminokat?

Szinte az összes orvos tanulmányából kimaradt az a fontos tény, hogy ezek a tápanyagok rendelkeznek a legjelentősebb hatással a szervezet kémiai folyamatait tekintve.” “Hosszú időn át a hagyományos orvoslás csak a szintetikus anyagokat alkalmazta, amely nem természetes a szervezet számára, és ettől várta az egészség helyreállását. Ma már egyre több orvos rendel a beteg számára vitamin-kiegészítést. Az orvostársadalom mindinkább ráébred, hogy a szervezet számára a természetes anyagok a leghasznosabbak….Egy sor felmérés bemutatta, hogy az orvosok hajlamosak azt a gyógyszert felírni betegeiknek, amelyekről a legtöbbet hallottak, akárcsak a hétköznapi vásárló a boltban; biztosan a legnevesebb készítményt választja, és nem azt, amelyről keveset hallott. Így aztán, ha az orvos nem tanácsolja a vitaminkúrát, akkor lehet, hogy egyszerűen csak nincs tisztában azzal, hogy ezek a tápanyagok milyen változást hozhatnak életünkben.”

Forrás: Naturhirek.hu

A vitaminok gyógyszerek?

“Nem, a kiegészítésre szolgáló vitaminkészítmények nem gyógyszerek. A vitaminok természetes anyagok, amelyet normális esetben a táplálkozással juttatnánk szervezetünkbe. De a szegényes étkezési szokások miatt, a túl sok úgynevezett gyorsétel fogyasztása, és a túl kevés gyümölcs és zöldség miatt sok ember nem jut elég vitaminhoz.

A kiegészítés ezért nagyon fontos.

Kiegészítő formában a vitaminok fenntartják és pótolják a szükséges tápanyagokat a normális biológiai folyamatokhoz. Ezzel szemben a gyógyszerek beavatkoznak a szervezet természetes folyamataiba. Szervezetünknek természetes szüksége van a vitaminokra, nem úgy a gyógyszerekre. Gondoljuk csak végig: a fejünk nem fog fájni aszpirinhiány miatt. Ugyanakkor a kutatások szerint a B2-vitamin hiánya akár migrénes fejfájást is okozhat.”

Konzultáljak az orvosommal, ha vitamint kezdek el szedni?

Ha valamilyen betegségben szenved, rendszeresen valamilyen gyógyszert szed, várandós, akkor mindenképpen érdemes konzultálnia a kezelő orvosával. Egyébként, pedig nem szükséges, de ha megnyugtatja, tegye meg.

Ha egészséges vagyok, miért szedjek vitaminokat?

“A betegségek prevenciója a hosszú távú egészség kulcsa, nem pedig a betegség elleni harc, ha az egyszer már kialakult. Megelőzhetjük a betegségeket — vagy legalábbis a kockázatot csökkenthetjük —, ha gyümölcsben és zöldségben gazdag étrenden élünk, ha eleget mozgunk, és ha nem utolsósorban pótoljuk a szükséges vitaminokat a szervezetünk számára.

Bár a vitaminok sokat javíthatnak a szervezetben végbement károkon, és megállíthatják vagy legalábbis lassítják sok betegség előrehaladását, sokkal kedvezőbb, ha egészségünket próbáljuk megőrizni. Ha valóban jó egészségnek örvendünk, akkor akár évekbe is telhet, míg a vitamin kedvező hatását észleljük. De azt azért biztosan észrevesszük, hogy nem betegszünk meg olyan gyakran, mint azok az emberek, akik nem szednek vitaminokat. Koleszterin-szintünk és vérnyomásunk nyilván nem szökik fel olyan magasra, mint az övék. Nem érzünk majd olyan gyakran fájdalmat, és biztosan tele leszünk energiával.”

Nyáron is szükséges vitamin készítményeket fogyasztani?

“Nem csak a hétköznapi emberek, de néhány esetben a magukat szakembernek tartók is meggyőződéssel skandálják, hogy a tél elmúltával nem szükséges vitaminokat, ásványi-anyagokat vagy egyéb étrend-kiegészítőket fogyasztani, mert az étrend nyáron mindent tartalmaz, amit télen nem.

Pár dolgot összeszedtem ezzel kapcsolatban, amit célszerű megfontolni…

Bár minden gyógyszereladásból élő média azt skandálja (nekem is ezt kellene most mondanom) hogy a kiegyensúlyozott étrend tartalmaz mindent amire az embernek szüksége van, ez a kijelentés több sebből vérzik….Sokkal becsületesebb lenne, ha a táplálkozástudományi szervezetek nem a “kiegyensúlyozottnak” nevezett ideából indulnának ki amikor lebeszélik az embereket a vitaminok fogyasztásáról, hanem az általánosan elfogadott és fogyasztott minőségekből és mennyiségekből, összevetve a környezeti terhelés miatt megnövekedett mikrotápanyag igényekkel. Ebben az esetben kénytelenek lennének megváltoztatni a véleményüket, ami hangsúlyozom, vélemény és nélkülöz minden épeszű, méréseken alapuló eredményt.”

Forrás: Naturhirek.hu

Van értelme nagy mennyiségben szedni a vitaminokat?

“Nem lehet, hogy ha túl sok vitamint szedek, a szervezetem egyszerűen csak kiválasztja, és a vizelettel együtt távozik? “

“Ez csak ostoba tüntetés a vitaminok ellen, és meg van a magyarázata, hogy miért: ha megiszunk egy üveg drága bort, vizeletünk ugyancsak drága lesz.

Ha elfogyasztunk egy kitűnő ételt, szervezetünk csak egy részét hasznosítja, ami elkerülhetetlenül drága széklethez vezet.

Akkor tehát csak a legolcsóbb italokat és ételeket kellene fogyasztanunk?

Természetesen nem. Tápanyagokban dús ételeket kell fogyasztanunk, amennyire csak pénztárcánk engedi.

Nincs olyan tápanyag, amelyet szervezetünk 100 százalékosan hasznosítana. Valójában csak nagyon kis hányada szívódik fel annak, amit elfogyasztunk. Ez a vitaminok esetében sincs másképp. Emésztésünk akkor sem lesz intenzívebb, ha nagy mennyiségű vitamint veszünk be, de biztosan több szívódik fel, mintha kevesebbet fogyasztottunk volna belőlük.”

Forrás: Naturhirek.hu

Hogyan hat a lúgos víz?

“Az étrend összeállításakor kell ügyelni arra, hogy a savas bomlástermékeket eredményező proteinek mellett mindig legyen szerves lúgosító hatású étel, ami semlegesíti az egészségromboló hatást. Sok húshoz sok zöldség azonos időben elfogyasztva. Ez a szabály. Nem az, hogy sok húshoz egy kis hipó vagy oltottmész…

A gyomorban egy egészséges, erősen savas közeg uralkodik. Ez így van jól. Ebbe lúgot önteni eszement dolog és nem is egészséges. A savas bomlástermékek egyébként sem a gyomorban keletkeznek, hanem nagyrészt a vékonybél fehérje-bontó enzimjeinek munkája során. Az ott keletkező aminosavak fontos építőelemei a testünknek és kívánatos a létrejöttük. Nem célszerű ebbe a folyamatban belenyúlni vegyi vagy fizikai úton lúgossá tett szervetlen anyagokkal, legyen az gyógyszer vagy lúgos víz.”

Forrás: Naturhirek.hu

Valóban létezik zsírban oldódó C-vitamin?

“A c-vitaminnak a belekbe kell kerülnie. Hogyan viselkedik azonban a gyomorban? Amint megindul az emésztés, hidrolizálódik (lebomlik) és palmitic sav valamint aszkorbin sav keletkezik, még mielőtt elindulhatna a felszívódás. Mire a bélbe kerül, már éppen olyan aszkorbinsav lesz, mint bármelyik olcsó konkurense.

Jellemző esete ez annak, amikor egy eredetileg olcsó élelmiszer adalék kis misztikummal ötvenszeres áron eladható.”

Forrás: Naturhirek.hu

Sclerosis Multiplex - mit tegyek?

“Bár a hivatalos orvostudományi álláspont szerint ez egy autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy a test immunrendszere fordul a saját szövetei ellen, számos olyan tanulmány van, ami kimutatja a táplálkozási szokások megváltozása és a betegség elterjedése közti összefüggést…. Nincs ismert módja a kezelésnek, de vannak étrendi kiegészítők, amik lassíthatják a betegség előrehaladását, fiatalabb korban pedig meg is állíthatják. “

Forrás: Naturhirek.hu

Tényleg ártalmas-e a napozás? Létezik vegyszermentes naptej?

“A különbség a magas antioxidáns tartalmú étkezésben keresendő. Amennyiben több természetes antioxidáns van az étrendjében valakinek, több időt képes eltölteni a napon anélkül, hogy leégne. A színes gyümölcsökben található karotin vegyületek eljutnak a bőrbe is és védik a bőrt az UV sugárzás sejtkárosító hatásától.

Sokan mondják, hogy öröklődő probléma náluk a leégésre való hajlam. Ez ostobaság. A rossz étrendet örökölték a szüleiktől.

Amennyiben valaki sok zöldséget, bogyós gyümölcsöket, vagy algát fogyaszt, olyan mennyiségben jut hozzá bőrvédő tápanyagokhoz, hogy nem fög a bőre öregedni, bármennyit is töltsön a napfényben…

Pusztán kezeljük tényként, hogy a d-vitamin, ami számos rák egyik leghatékonyabb ellenszere, a bőrünket érő napfény hatására termelődik és a túlzásba vitt napvédelemmel éppen azt az anyagot zárjuk ki a szervezetünkből, ami a naptejekben lévő vegyszerekkel harcolna, ha lenne….

Ha megfogadja a jótanácsomat, beszerez egy valóban természetes napvédő krémet, felkészíti a bőrét 5-6 alkalmas szolárium bérlettel, mielőtt nyaralni megy (igen, a jó szolárium egészséges) és folyamatosan fogyaszt antioxidánsokat igen bőséges mennyiségben.”

Forrás: Naturhirek.hu

Tényleg nem jutok elég vitaminhoz az elfogyasztott ételből?

Valószínűleg nem — és ennek számos oka van. Ezek közül az egyik, hogy a legtöbb ember nem válogatja ki magának a tápanyagokban gazdag ételeket….A kevés vitaminfogyasztás másik oka, hogy az ételek óriási változásokon mentek keresztül az elmúlt száz évben…. Mindennek tetejébe az ásványokban szegény termőtalaj korlátozza a növények vitaminprodukáló képességét. A szintetikus műtrágyák (ellentétben szerves trágyával) nem oldják meg a problémát….Tápanyagcsökkenést figyeltek meg ezen kívül a szállítás, a raktározás, a termelési folyamatok és a főzés során is. Így aztán, még ha a jó szándék meg is van bennünk, gyakran ütközik nehézségekbe, hogy tápanyagokban gazdag ételeket vásároljunk és készítsünk.

Forrás: Naturhirek.hu

Tényleg olyan rossz a mindennapi étrendünk?

A hivatalos adatok ellenére, miszerint a magyarok rendelkeznek a legjobb minőségű élelmiszerekkel egész Európában. Nagyon sok ember nem fogyaszt megfelelő mennyiségű tápanyagot. A tápanyagfogyasztással kapcsolatos felmérések azt mutatják, hogy az emberek 50 százaléka 50 mg-nál kevesebb C-vitamint fogyaszt naponta, míg 25 százalék 39 mg-nál is kevesebbet. Ez a mennyiség pedig jócskán a 60 mg javasolt napi mennyiség alatt van.

Forrás: Naturhirek.hu

Mi tegyek, ha nem szeretnék több hírlevelet kapni?

Minden kiküldött hírlevél végén szerepel egy link, melynek segítségével le tud iratkozni a hírlevél küldő szolgáltatásunkról.

Mit tegyek, ha nem szeretnék több sms-t kapni?

Az vitamininfo@vitaminkiraly.hu e-mail címre írjon legyen szíves egy e-mailt, melyben jelzi, hogy nem szeretne értesülni az akcióinkról, melyeket sms-ben küldünk ki, ezután kivesszük a listából.

Hogy tudok jelentkezni a mágneses testelemzésre (Magnet Space)?

Telefonon, e-mailben vagy bármely üzletünkben jelezheti ezirányú igényét:

tel: 06 (30) 482 8332, e-mail: vitamininfo@vitaminkiraly.hu

© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&